Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: BBC.com

O rocă de pe Marte, denumită de NASA în onoarea trupei The Rolling Stones

Oamenii de ştiinţă de la NASA au denumit o rocă de pe planeta Marte în onoarea trupei britanice The Rolling Stones, informează vineri site-ul contactmusic.com, potrivit Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.08.2019 - 21:22

Cercetătorii care lucrează pentru agenţia spaţială americană au avut această idee pentru a aduce un omagiu legendarei formaţii rock, după ce modulul InSight a deplasat o rocă de mărimea unei mingi de golf în momentul în care s-a plasat cu succes pe suprafaţa "Planetei Roşii" în noiembrie 2018, făcând-o să se rostogolească pe o distanţă de aproximativ un metru.

 

"Aceasta este cea mai mare distanţă pe care s-a rostogolit o rocă - văzută de NASA - în momentul asolizării unui vehicul spaţial trimis de oameni pe o altă planetă", au transmis reprezentanţii NASA.

Membrii trupei britanice - Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts şi Ronnie Wood - au mulţumit experţilor de la NASA pentru onoarea ce le-a fost făcută. "Este o piatră de hotar în istoria noastră îndelungată şi plină de evenimente. Adresăm mulţumiri speciale tuturor cercetătorilor de la NASA pentru această iniţiativă", au declarat rockerii britanici.

Ideea numirii unei roci marţiene în onoarea trupei The Rolling Stones a fost anunţată cu puţin timp înainte ca renumita formaţie să susţină joi seară un concert pe Rose Bowl din Pasadena, un stadion aflat la mică distanţă de Jet Propulsion Laboratory, un centru de cercetări ştiinţifice deţinut de NASA în statul american California.

Numele rocii marţiene - "Rolling Stones Rock" - este informal, însă el va fi totuşi adăugat pe hărţile de lucru folosite de NASA pentru a cartografia planeta Marte, a precizat Lori Glaze, directorul departamentului de Ştiinţe Planetare din cadrul agenţiei spaţiale americane.

De asemenea, NASA a distribuit pe contul ei de Twitter un videoclip animat ce prezenta momentul plasării sondei InSight pe suprafaţa marţiană, pe un fundal sonor asigurat de "It's Only Rock 'N' Roll (But I Like It)", un cântec celebru din repertoriul trupei britanice.

 

Comentarii

loading...