18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăLifestyleO firmă românească a cucerit trei medalii de aur la concursul internațional...

O firmă românească a cucerit trei medalii de aur la concursul internațional de vinuri

O casă de vinuri din România a cucerit trei medalii de aur la cel mai important concurs internațional de vinuri din Europa de Est.

“Casa de Vinuri ZAIG, parte a zonei viticole Lechința – Teaca din nordul Transilvaniei, a câștigat 3 medalii de aur la ediția din acest an (a XVIII-a) a VINARIUM International Wine Contest, cel mai important concurs internațional de vinuri din Europa de Est. Rezultatele reconfirmă calitatea superioară a vinurilor din nordul Transilvaniei, recunoscute de sute de ani”, anunță un comunicat de presă difuzat marți, 15 iunie 2021.

La ediția din anul 2021 a VINARIUM International Wine Contest au fost medaliate cu aur trei sortimente ale Casei de Vinuri ZAIG: Chardonnay 2020, Sauvignon Blanc 2020 și Pinot Noir 2020. La ediția din acest an a concursului au fost înscrise 1.242 de probe de vin din 25 de țări.

Casa de Vinuri ZAIG este o cramă de familie, cu istorie și tradiție în viticultură, aparținând ultimei familii de sași din localitatea Teaca din județul Bistrița-Năsăud.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Negociatorii Hamas sunt la Cairo pentru un armistițiu. Acolo se află și directorul CIA

Negociatori ai Hamas au mers la Cairo pentru discuții privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Directorul CIA a ajuns și el la Cairo, relatează...

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă