10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleNoul stadion de fotbal din Craiova, inaugurat

Noul stadion de fotbal din Craiova, inaugurat

Noul stadion din Craiova a fost inaugurat vineri seara cu un meci amical între CS Universitatea – Slavia Praga, la eveniment fiind prezenți și vicepremierul Paul Stănescu și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, fost primar al municipiului Craiova, care a declarat că realizarea stadionului este "un vis împlinit".

Lia Olguța Vasilescu a mai spus că noul stadion este cea mai importantă investiție din municipiul Craiova din ultimii 50 de ani. Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării, a afirmat că stadionul reprezintă o investiție importantă nu doar pentru Craiova, ci și pentru întreaga regiune și chiar pentru întreaga țară.

Înainte de meciul de fotbal, pe stadion a fost un spectacol de lumini, lasere și efecte pirotehnice iar pe ecrane au rulat imagini cu momente importante din istoria Craiovei Maxima. Potrivit Primăriei Craiova, noul stadion din Bănie, cu o capacitate de circa 30.000 de locuri, va putea găzdui competiții fotbalistice naționale și internaționale, competiții pentru alte tipuri de sporturi (rugby, oină, hochei pe iarbă, mini-hochei sau fotbal american), dar și evenimente culturale și sociale de anvergură, concerte, târguri și expoziții la cele mai înalte standarde.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 239.731.352,83 lei (cu TVA inclus) iar pentru noul stadion, Primăria Craiova a înființat Serviciul Administrare și Exploatare Stadion, în cadrul Direcției Patrimoniu, sub coordonarea directorului executiv, structură funcțională formată din 23 posturi, respectiv 8 funcții publice, din care o funcție publică de conducere de șef serviciu și 7 funcții publice de execuție, 15 funcții contractuale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă