13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăLifestyleNimic nu e pierdut pentru FC Farul

Nimic nu e pierdut pentru FC Farul

Deşi echipa constănţeană se află la patru puncte de locurile liniştite, evoluţiile pozitive dau speranţe că distanţa va fi recuperată.

„Vrem patru puncte din următoarele două meciuri şi să ne întoarcem neînvinşi acasă atât de la Slobozia, cât şi de la Suceava. Adversarilor noştri le place jocul şi vom putea să ne exprimăm şi noi altfel, iar încrederea jucătorilor este la un nivel bun după succesul de săptămâna trecută“, ne-a declarat antrenorul Marian Pană, cel care are greaua misiune de a reconstrui din temelie o echipă la Constanţa.

În fapt, eforturile antrenorului par sabotate de acţiunile propriilor jucători, după o perioadă în care arbitrajele au lăsat mult de dorit, dar tehnicianul nu pare deloc dispus să dezarmeze chiar dacă turul campionatului e aproape de final.

„Sunt doar patru puncte distanţă faţă de Brăila, puncte pe care noi le-am irosit cu nonşalanţă în startul sezonului, când am avut trei meciuri în mână şi am cedat şase lungimi. Am avut şi arbitraje proaste la început de sezon, dar nu ne mai putem plânge de ele. Ne putem însă plânge de propriile erori, de ratările nenumărate şi de greşelile individuale care ne-au costat puncte multe şi care nu vor să dispară din jocul nostru. Cu ceva ajustări de lot în iarnă, însă, ne vom putea bate uşor la locurile fruntaşe“, a comentat antrenorul.

Pentru meciul de sâmbătă, cu Unirea Slobozia, lotul nu mai pare aşa de subţire ca la partida precedentă, când cinci oameni au stat în tribune, dar probleme rămân, trei jucători fiind indisponibili.

„Avem mai mulţi accidentaţi sau în recuperare, dar numai trei sunt sută la sută absenţi. Miulescu, Scărlătescu şi Ivănică nu vor juca în meciul de sâmbătă, dar Bejan va fi sigur pe teren. Nu ne putem plânge dacă facem o comparaţie faţă de meciul cu Baloteşti, dar putem spera că la meciul de la Suceava să stăm şi mai bine. Aceste absenţe ale titularilor sunt de-a dreptul criminale pentru că nu avem înlocuitorii necesari, lotul fiind, în acest moment, marea noastră problemă”, a explicat Marian Pană.

Problema lotului este, din păcate, una cronică la FC Farul. Noua conducere a reuşit să încropească o echipă decentă, dar nu şi un lot competitiv, astfel că orice absenţă distruge tot sistemul de joc. Soluţii nu prea sunt, la acest moment, iar singura speranţă este că tinerii vor exploda, într-un final, iar eventualele ajustări de lot să fie cât mai puţine.

„Avem un obiectiv îndrăzneț“

„Eu nu mi-am pierdut încrederea. Am convingerea că aceşti tineri vor creşte dacă avem răbdare cu ei şi că la un moment dat, cât mai apropiat, vor şi exploda. Nu trebuie să le dăm în cap pentru nereuşite, ci să-i încurajăm. Asta nu înseamnă însă că sunt complet mulţumit de lot. Sunt aici fotbalişti care nu au reuşit să se integreze şi să producă plus-valoare pe teren, iar asta se simte în jocul nostru. Pentru un obiectiv îndrăzneţ, cum avem noi, e nevoie de un lot numeros şi cu valori pe bancă, iar asta ne lipseşte în acest moment”, a conchis tehnicianul.

 

Antrenorul Marian Pană are încredere în jucătorii săi

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă