15 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăLifestyleNetflix confirmă data de lansare a unui documentar despre Madeleine McCann

Netflix confirmă data de lansare a unui documentar despre Madeleine McCann

Părinţii copilei, Kate şi Gerry McCann, au criticat documentarul, spunând că ”ar putea îngreuna” cercetările în cazul dispariţiei fiicei lor.

Madeleine a dispărut din staţiunea Praia da Luz din Portugalia în mai 2007, în timp ce se afla în vacanţă cu familia.

Netflix a anunţat că serialul a avut acces la ”mărturii inedite de la cei implicaţi în poveste, printre care prieteni ai familiei McCann, anchetatori care au lucrat la caz precum şi persoane care au devenit subiectul speculaţiilor şi zvonurilor din presă”.

“‘The Disappearance Of Madeleine McCann’ merge dincolo de informaţiile apărute în presă şi oferă o abordare unică a faptelor din dosar precum şi a impactului acestora asupra standardelor media din lumea întreagă”, mai precizează Netflix.

“Compania de producţie ne-a anunţat că va face un documentar şi ne-a rugat să participăm”, au spus soţii McCann într-un comunicat.

“Nu am înţeles – şi încă nu înţelegem – cum ar putea acest documentar să ajute căutarea lui Madeleine, în special având în vedere că există o anchetă în curs a poliţiei, pe care documentarul ar putea-o îngreuna”.

“Ca atare, părerile şi priorităţile noastre nu sunt reflectate în serial”.

Scotland Yard a demarat o anchetă, denumită ”Operation Grange”, după ce investigaţia condusă de forţele de ordine din Portugalia nu a avut niciun rezultat în cazul dispariţiei lui Madeleine.

Anul trecut în noiembrie, au fost alocate fonduri suplimentare de 150.000 de lire sterline pentru ca ancheta să poată continua până la 31 martie.

Şefii poliţiei au solicitat fonduri de la Ministerul de Interne la fiecare şase luni pentru a permite continuarea anchetei, care a costat circa 11,75 de milioane de lire sterline până în prezent.

Cele mai citite

Prins în timp ce comercializa peste 2 kilograme substanță cristalină 4-MMC

La data de 10 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au decis să...

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...

Încep problemele pentru primarul Sinaiei, Vlad Oprea. Ministrul Justiţiei: “E foarte posibil să se sesizeze DNA”

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, și-a exprimat o poziție clară cu privire la situația apărută în spațiul public legată de investigația publicației Recorder privind presupusa...
Ultima oră
Pe aceeași temă