16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăLifestyleNelson Mandela a eclipsat-o pe Shakira la ceremonia de închidere a CM

Nelson Mandela a eclipsat-o pe Shakira la ceremonia de închidere a CM

Show-ul Shakirei de la ceremonia de închidere a Cupei Mondiale a fost eclipsat, duminică, de prezenţa fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, care a fost, extrem de surâzător, pe terenul stadionului Soccer City din Johannesburg şi a salutat publicul, potrivit Mediafax.

Liderul lupteri anti-apartheid a făcut un tur al terenului, împreună cu soţia sa Graca Machel, într-o maşinuţă. Surâzător, el a salutat publicul în delir, care l-a aplaudat îndelung.

Prezenţa sa a încununat un spectacol de sunete şi lumini, în care s-a adus un omagiu fotbalului şi diverselor stiluri muzicale din Africa de Sud, show care a electrizat stadionul şi pe cei 85.000 de spectatori, înaintea finalei Cupei Mondiale.

Cântăreaţa columbiană Shakira a deschis spectacolul, cu imnul CM, “Waka Waka”, însoţită de sud-africanii de la Freshlyground şi de sute de dansatori îmbrăcaţi ca suporterii celor 32 de naţionale participante la competiţia din Africa de Sud.

Vuvuzele, drapele, makarapa (căşti de mineri pictate în culorile echipelor de fotbal) au intrat într-un con de umbră, lăsând locul unei atmosfere demne de filmul “Out of Africa”.

În decorul reprezentând o savană recreată prin proiecţii de imagini, grupul Ladysmith Black Mambazo a performat în faţa a 13 elefanţi stilizaţi, după care spectatorii au avut ocazia să vadă un swing din anii ’60 din Johannesburg şi un dans tradiţional.

Spectacolul, la care au participat şi ghanezul Samini şi nigerianul 2Face, a inclus şi focuri de artificii.

Ceremonia, transmisă în lumea întreagă şi urmărită în direct de miliarde de telespectatori, s-a încheiat cu proiectarea cuvântului “Mulţumesc” în mai multe limbi, pe teren, în timp de un animator saluta Africa de Sud “pentru generozitatea sa”.

Meciul Olanda – Spania, finala Cupei Mondiale din Africa de Sud, se dispută astăzi de la ora 21.30, pe stadionul Soccer City din Johannesburg.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...
Ultima oră
Pe aceeași temă