11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăLifestyleMourinho a fost la un pas să preia naționala Angliei. Cine l-a...

Mourinho a fost la un pas să preia naționala Angliei. Cine l-a convins să renunțe

Jose Mourinho a fost foarte aproape să preia banca tehnică a naționalei Angliei, în 2007, după ce a plecat de la Chelsea. Antrenorul portughez declară că deși a fost ca și numit selecționer al Angliei, el a refuzat acest job, un rol decisiv avându-l soția sa.

"Am fost foarte, foarte, foarte aproape de a deveni selecționerul Angliei la acea dată. Dar a fost decizia corectă. Soția mea a avut dreptate. Ea mi-a spus să nu fac acest pas. Nu vorbim despre funcția de selecționer, în ziua de azi, vorbim despre ceva ce s-a întâmplat cu 7 ani în urmă", a declarat Mourinho, potrivit presei britanice.

"Eu nu pot aștepta doi ani pentru o competiție mare. Nu pot să-mi petrec doi ani jucând împotriva unor țări ca San Marino sau Kazakhstan. Nu e pentru mine! Într-un final soția mi-a zis: Fără fotbal, fără meciuri? – asta nu e pentru tine."

Jose Mourinho, 51 de ani, a avut șansă să preia naționala Angliei, în 2007, când Steve McLaren a fost demis pentru rezultate slabe. Portughezul a refuzat forul englez pentru acest job, selecționer fiind numit Fabio Capello. Italianul a stat până în 2012, când i-a lăsat frâiele lui Roy Hodgson.

Mourinho a preferat să preia în schimb Internazionale Milano, alături de care a reuşit tripla campionat – Cupa Italiei – Liga Campionilor, în 2010. Apoi portughezul a ajuns la Real Madrid, acolo unde nu a avut perioadă tocmai fericită, motiv pentru care, anul trecut, s-a întors la Chelsea.

Cele mai citite

Cum să asortezi bijuteriile cu ținutele? 7 sfaturi utile

Sursa foto: Shutterstock Bijuteriile pot fi detalii cheie în completarea unei ținute, adăugând strălucire și rafinament sau chiar oferind un accent de personalitate. Asortarea lor corectă...

O cafea bună se pregătește cu un espressor semiprofesional 

Cine nu cunoaște acele dimineți în care suntem grăbiți să ne luăm micul dejun și apoi să fugim la muncă? Chiar dacă suntem pe...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă