1.2 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeLifestyleMoraru caută salvatori pentru FC Rapid

Moraru caută salvatori pentru FC Rapid

 

Situația dezastruoasă a clubului FC Rapid din Liga 1 a dus la decizii -disperate și uneori controversate ale oficialilor din Giulești. Acționarul majoritar Valeriu Moraru încearcă reanimarea clubului prin cooptarea unui nou președinte și a unui alt antrenor în locul lui Rada.

Prima problemă, cea a găsirii unui nou președinte, după demiterea lui Nae Manea, a fost aproape de a fi rezolvată. Clubul din Giulești anunța, ieri, pe pagina sa oficială, că Dinu Gheorghe este noul președinte al clubului. Cu toate că a confirmat negocierile cu Moraru, fostul președinte al Astrei Giurgiu a negat că ar fi semnat vreun contract cu Rapid. Gheorghe va da cel mai probabil un răspuns până la începutul săptămânii viitoare.

„Pentru funcţia de antrenor, în cursul zilei de azi se va discuta cu italianul Cristiano Bergodi. Deciziile au fost luate de domnul Valerii Moraru împreună şi cu acordul a circa 100 de persoane reprezentând acţionariatul şi suporterii clubului”, se arată într-un comunicat al clubului. Cea de-a doua țintă a lui Moraru, cineva care să preia funcția de tehnician de la Rada, interimar după demisia lui Ganea, este și ea aproape ratată. Bergodi a venit la București pentru a negocia cu Moraru, însă nu a fost încă anunțat nici un rezultat, semn că discuțiile se vor prelungi. Bergodi, ajuns la 50 de ani, cu experiență la mai multe echipe din Liga 1, dar și la formații din Italia, a mai antrenat la Rapid în 2009.

Dacă Dinu Gheorghe și Bergodi vor accepta sau nu provocarea lansată de FC Rapid, ține doar de disponibilitatea celor doi de a intra într-un proiect în care majoritatea celor implicați au fost nevoiți să facă numeroase sacrificii din punct de vedere financiar. Faptul că la Rapid se încearcă -atragerea, în funcțiile-cheie, a unor oameni cu experiență, capabili să salveze clubul, este o realitate, rămâne însă de văzut dacă giuleștenii vor reuși acest lucru cu o vistierie în care fiecare ban intrat este folosit pentru acoperirea datoriilor.

În acest moment FC Rapid ocupă penultimul loc în clasamentul Ligii 1, cu doar 9 puncte după 13 etape. În cazul în care Dinu Gheorghe va veni alături de giuleșteni, meciul cu Ceahlăul, de luni, ar putea arăta un prim semn de revenire al Rapidului. Un alt aspect important este faptul că, după ce au acumulat mai multe restanțe salariale, oficialilor și jucătorilor li s-a promis că le va fi virat în conturi încă un salariu.

Pe de altă parte revenirea lui Dinu Gheorghe la Rapid, el conducând -clubul în perioada sa de glorie (2006), dar și în alte perioade, ar fi un semnal de alarmă pentru Astra. Ioan Niculae a anunțat că va reduce investițiile la Astra, iar faptul că fostul președinte ar putea prefera un club cu probleme ca ale Rapidului, ar putea trăda o situație chiar mai dificilă a clubului giurgiuvean.  

Cele mai citite

Majoritatea britanicilor vor reintegrarea pe piața unică a UE

Majoritatea britanicilor susțin reintegrarea pe piața unică a Uniunii Europene(UE), chiar dacă asta ar însemna restabilirea liberei circulații a lucrătorilor din blocul european, potrivit...

Consulul general al României la Cernăuți a acordat diplome de excelență jurnaliștilor români de război

Consulul general al României la Cernăuţi, Irina-Loredana Stănculescu, le-a acordat, miercuri, în cadrul unei ceremonii cu prilejul Zilei Naţionale a României, diplome de excelenţă...

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...
Ultima oră
Pe aceeași temă