20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleMircea Lucescu, mulţumit de jucătorii convocaţi la naţională

Mircea Lucescu, mulţumit de jucătorii convocaţi la naţională

Mircea Lucescu, antrenorul lui Şahtior, a declarat, miercuri seară, după meciul cu Bate Borisov, scor 5-0, că jucătorii Douglas Costa şi Luiz Adriano au jucat foarte bine, fiind motivaţi de convocările primite la naţionala Braziliei.

"Jucătorii au fost motivaţi. Douglas şi Adriano au fost convocaţi la echipa naţională şi toată lumea a încercat să-i ajute pe teren. Dacă analizăm şi evoluţia lui Teixeira, atunci şi el ar putea obţine o convocare. Echipa naţională a Braziliei ar avea nevoie de un astfel de jucător pe această poziţie (n.r. – mijlocaş ofensiv)", a spus Lucescu.

Mircea Lucescu a afirmat că este important pentru echipa pe care o pregăteşte să obţină performanţe în cupele europene, având în vedere condiţiile în care este nevoită să evolueze din cauza conflictului din estul Ucrainei.

"A fost o victorie foarte importantă pentru noi, în condiţiile în care trăim şi jucăm. Este important ca echipa să meargă mai departe şi să obţină rezultate în primăvara europeană. Rezultatul este conform cu ce s-a întâmplat pe teren. Rezultatul a fost facilitat şi de faptul că adversarii au rămas în zece oameni, dar şi când eram la egalitate numerică, tot am dominat. Jucând în inferioritate numerică, Bate a obosit, nu a mai avut prospeţime la finalul partidei. Sunt încântat că elevii mei nu s-au oprit, că au continuat să joace în viteză până la final. Sper să avem parte de aceeaşi atmosferă şi în campionat, în meciul de duminică cu Dnepr", a completat Lucescu, potrivit Mediafax.

Mircea Lucescu a precizat că îşi doreşte să câştige Grupa H, dar pentru asta are nevoie să învingă pe FC Porto în ultima etapă a Ligii Campionilor. "Pentru a termina grupa pe prima poziţie trebuie să învingem pe Porto în deplasare. Nu va fi uşor. Primul loc în grupă îţi oferă un avantaj. Meciul tur se dispută în deplasare, plus că întâlneşti ocupanta poziţiei secunde dintr-o altă grupă. E păcat că am primit două goluri în minutele de prelungire ale partidei cu FC Porto", a explicat Lucescu.

Echipa ucraineană Şahtior Doneţk a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (1-0), formaţia belarusă Bate Borisov, în etapa a IV-a a Grupei H a Ligii Campionilor. Golurile învingătorilor au fost marcate de Srna '19, Alex Teixeira '48 şi Luiz Adriano '58, '83, '90+3, primul din penalti. Partida s-a jucat la Lvov.

Clasamentul grupei este următorul: 1. FC Porto – 10 puncte, 2. Şahtior Doneţk – 8 puncte, 3. Bate Borisov – 3 puncte, 4. Athletic Bilbao – 1 punct.

 

Cele mai citite

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...

Momente jenante cu un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie în timpul unei emisiuni

Rageh Omaar, în vârstă de 56 de ani, a prezentat vineri emisiunea News At Ten de la ITV News. El s-a comportat ciudat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă