10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleMic ghid de organizare a garderobei: 5 sfaturi practice

Mic ghid de organizare a garderobei: 5 sfaturi practice

De aceea, pentru a avea o garderobă versatilă și aranjată astfel încât să poți forma zeci de ținute în cel mai scurt timp, poți urma sfaturile practice de mai jos. Fără îndoială, te vor ajuta enorm!

1. Alege un dulap încăpător și organizat

Primul pas necesar pentru a avea o garderobă perfectă este alegerea unui dulap potrivit. În primul rând, ține cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție și alege cea mai încăpătoare variantă posibilă, fără să afectezi designul interior.

Apoi, orientează-te către un dulap eficient compartimentat, care să aibă atât bară pentru umerașe, cât și rafturi și sertare adiționale. Poți vedea mai multe modele de dulapuri de haine și apoi decide în funcție de nevoile tale.

Dacă ai un stil casual, iar garderoba ta este formată, în principal, din jeanși, bluze și pulovere, alege un dulap cu mai multe rafturi pentru depozitare. În cazul în care porți des haine elegante sau office, din materiale prețioase, care se șifonează ușor, optează pentru un dulap cu mai mult loc pentru umerașe.

Nu în ultimul rând, dacă nu ai altă oglindă în camera în care vei așeza dulapul, alege un model cu oglindă încorporată, în interior sau pe exteriorul ușilor.

2. Folosește suporturi de umerașe pe roți

Un stander cu umerașe poate veni în completarea dulapului, atunci când ai o garderobă complexă. Motivul este simplu: poți vedea toate hainele disponibile dintr-o singură privire, fără a fi nevoie să le scoți din șifonier și să strici ordinea desăvârșită în fiecare zi.

Astfel, poți păstra pe suport hainele necesare zi de zi, pentru birou sau ieșirile săptămânale în oraș.
Investește într-un suport de umerașe încăpător, pe care îl poți așeza de-a lungul unui perete sau chiar în centrul camerei, dacă dispui de un dressing. Unele standere sunt prevăzute și cu spațiu special pentru încălțări sau accesorii, așa că vei câștiga și mai mult spațiu!

3. Organizează hainele după mai multe criterii

Odată ce ai spațiile pentru depozitare, este timpul să așezi hainele într-o anumită ordine. La acest capitol, tu ești singura persoană care poate decide ce ți se potrivește cel mai bine.

De exemplu, unii aleg să așeze hainele în funcție de culori, iar alții optează pentru o organizare pe bază de sezon sau piese vestimentare. Astfel, poți ține toți pantalonii pe un raft și toate bluzele pe un raft separat. Totodată, poți păstra toate cămășile și trenciurile pe umerașe, în timp ce pantalonii, jeanșii și fustele pot sta dedesubt, într-un sertar.

Orice ai alege, este de preferat să ai mereu la îndemână hainele pentru sezonul actual, în timp ce restul pot sta pe rafturile de sus ale dulapului, în zonele mai puțin accesibile.

4. Păstrează lenjeria și șosetele în sertare separate

Majoritatea persoanelor au un sertar dedicat lenjeriei intime și șosetelor. Sfatul profesioniștilor în organizare este să nu amesteci aceste elemente, ci să le acorzi câte un spațiu separat fiecăruia.
Așadar, păstrează un sertar doar pentru șosete, ciorapi și dresuri și ține lenjeria intimă (chiloții și sutienele) în alt sertar apropiat.

Astfel, alegerile zilnice vor fi mai ușoare și vei evita înghesuirea și umplerea unui sertar până la limita superioară. În plus, vei putea vedea tot conținutul sertarelor și vei putea purta, prin rotație, fiecare pereche de lenjerie sau șosete. Cu alte cuvinte, nu vei uita de acea pereche preferată de ciorapi, pentru că a fost înghesuită printre alte perechi!

5. Folosește cutii transparente și suporturi speciale pentru accesorii

Păstrează loc în dulap și pentru accesoriile tale preferate. Depozitează-le în cutii transparente, ca să le vezi rapid și să alegi repede ce ți se potrivește pentru ziua respectivă.

Dacă porți inele, broșe și brățări, păstrează-le în cutiuțe separate, iar dacă îți plac colierele, pune-le pe stative speciale, pentru ca să eviți încurcarea și deteriorarea lor.

În final, ține minte că buna organizare este cea mai eficientă soluție, când vine vorba despre garderoba ta. Dacă vrei să faci o schimbare în bine, scoate totul din dulapuri și ordonează hainele și accesoriile folosind sfaturile de mai sus!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă