4 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăLifestyleMalaezia a anunțat o nouă viză pentru nomazi digitali

Malaezia a anunțat o nouă viză pentru nomazi digitali

Malaezia tocmai a anunțat o nouă viză pentru nomazi digitali, în încercarea de a se poziționa ca următorul mare centru din Asia de Sud-Est pentru oamenii care lucrează remote.

Pe lângă lansarea „DE Rantau Nomad Pass” pentru străinii calificați, țara a promis să construiască comunități de nomazi digitali. De asemenea, aceasta creează mai multe centre de lucru la distanță cu conexiuni stabile la internet în întreaga țară, notează Euronews.

Cine poate aplica pentru o viză de nomad digital în Malaezia?

Noua viză a fost anunțată de Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC) – o inițiativă guvernamentală menită să stimuleze revoluția și economia digitală a țării. Programul „DE Rantau” se adresează atât nomazilor digitali locali, cât și celor străini.

Viza de nomad digital din Malaezia va fi disponibilă pentru cei care câștigă peste 24.000 de euro pe an. Taxa de viză este de 1.000 MYR (221 EUR), iar beneficiarii vor primi oferte exclusive din partea centrelor de lucru la distanță din Malaezia.

Pentru a fi eligibil, trebuie să fii freelancer, antreprenor independent sau angajat la distanță cu normă întreagă care lucrează în domeniul digital. IT este principala profesie vizată, inclusiv experți în securitate cibernetică și dezvoltatori de software, marketing digital și crearea și dezvoltarea de conținut digital.

Va trebui să prezentați o dovadă de angajare, cum ar fi un contract activ sau mai multe contracte de cel puțin trei luni cu o clientelă locală sau străină. De asemenea, puteți folosi un contract de muncă activ cu o companie străină.

Cât timp puteți sta în Malaezia cu o viză de nomad digital?

Sistemul DE Rantau vă permite să stați în Malaezia între 3 și 12 luni. Aceasta poate fi reînnoită pentru încă 12 luni.

Lucrătorii au voie să își aducă soțul/soția și copiii cu ei în cadrul acestui sistem, pentru un cost de 500 MYR (110 EUR) pentru fiecare persoană dependentă.

În conformitate cu normele actuale privind vizele, lucrătorii la distanță din țările eligibile – inclusiv din statele membre ale UE, Regatul Unit și SUA – pot rămâne în Malaezia fără viză pentru o perioadă de până la 90 de zile. Cei din țările neexceptate trebuie să solicite o viză, un permis de muncă sau un permis de vizită profesională.

Cererile pentru permisul DE Rantau Nomad Pass de 12 luni se deschid la 1 octombrie 2022.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Lucian Romașcanu o acuză pe Clotilde Armand că-l instigă să încalce legea în cazul imobilului Casa Miclescu

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, afirmă că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi solicită să încalce legea în cazul unui litigiu aflat în recurs la...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 286: aproximativ 70 de rachete de croazieră au fost folosite de armata Moscovei în ultimele atacuri

Armata rusă a folosit ieri aproape 70 de rachete de croazieră în noul val de atacuri asupra unor ţinte din Ucraina, potrivit apărării aeriene...
00:01:04

Vulcanul Java din Indonezia obligă mii de oameni să se evacueze

Vulcanul Java din Indonezia a obligat mii de oameni să se evacueze din calea cenușei ce a fost aruncată în zona din jurul lui....
Ultima oră
Pe aceeași temă