26 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăLifestyleLovitură la vârful FIFA: Cine și-a anunțat candidatura la alegerile pentru șefia...

Lovitură la vârful FIFA: Cine și-a anunțat candidatura la alegerile pentru șefia forului mondial

Gianni Infantino, secretarul general al UEFA, a devenit, în mod oficial, propunerea Comitetului Executiv al forului european la alegerile pentru președinția FIFA. Elvețianul și-a depus, luni, candidatura, conform Mediafax.

„Următoarele alegeri pentru preşedinţia FIFA reprezintă un moment crucial. Considerăm că Gianni Infantino are toate calităţile necesare pentru a face faţă provocărilor şi pentru a conduce forul pe calea reformei, pentru a reface integritatea şi credibilitatea FIFA. Gianni a făcut o treabă foarte bună la UEFA, şi-a demonstrat abilităţile de administrator de top şi are relaţii pozitive cu oamenii importanţi din fotbal din întreaga lume. Susţine de mult timp nevoia de schimbare şi de dezvoltare reînnoită a FIFA. (…) Suntem încântaţi că Gianni a fost de acord să candideze şi el ştie că beneficiază de susţinerea noastră totală în campania pentru a deveni preşedinte FIFA”, se arată într-un comunicat al Comitetului Executiv al UEFA.

Citește și Alegeri FIFA: Liberia are reprezentant în lupta de la vârful fotbalului mondial

Gianni Infantino lucrează la UEFA din august 2000, iar din octombrie 2009 este secretarul general al forului. Avocat de meserie, Infantino vorbeşte fluent limbile engleză, franceză, germană, spaniolă şi italiană.

Alegerile pentru postul de preşedinte al FIFA vor avea loc la 26 februarie 2016.

Citește și Alegeri FIFA: Și-a retras candidatura, după ce a fost suspendat din funcție pentru șase ani

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă