17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăLifestyleLiga Europa: Botoșani și Astra dispută, joi, meciurile decisive pentru turul al...

Liga Europa: Botoșani și Astra dispută, joi, meciurile decisive pentru turul al treilea al Ligii Europa

FC Botoșani și Astra dispută, joi, meciurile decisive din turul al doilea preliminar al Ligii Europa. Niciuna dintre echipe nu a obținut, în tur, un scor care să-i asigure liniștea în cea de a doua manșă, astfel că duelurile din această seară vor fi unele foarte disputate.

Astra și Inverness se vor duela pe stadionul giurgiuvenilor, de la ora 21.00. Cele mai mari șanse la o calificare le are Astra, care s-a impus cu 1-0, în turul de pe terenul lui Inverness. Giurgiuvenii au avut mai puține ocaze de gol în Scoția, însă adversarilor a părut că le lipsește tocmai omul de gol în ciuda șanselor avute. Iar această diferență dintre cele două echipe ar putea fi și mai mare în tur, atunci când giurgiuvenii vor evolua în fața propriilor suporteri. 

Citește și CM Rusia 2018: Cum arată grupa morții pentru România. Ce adversari sunt de preferat în preliminarii

Câteva cifre ale meciului din tur Astra – Inverness: 5-1 (mingi salvate de portari – Lung vs Williams), 2-3 (șuturi pe poartă poartă Budescu vs Doran). 

Ultimele meciuri nu le ajută pe niciuna dintre cele două. Astra a pierdut în campionat cu ASA Târgu Mureș, scor 1-5, într-un meci în care echipa lui Șumudică a fost desființată, iar Inverness a câștigat cu doar 1-0 un meci cu o echipă de liga a 4-a scoțiană.

Botoșani – Legia, meciul serii

Botoșani și Legia se întâlnesc pe stadionul municipal din orașul din nordul Moldovei, de la ora 20.00. După ce polonezii s-au impus cu 1-0 pe propriul teren, atunci când Botoșaniul a făcut un meci mare, echipa lui Leo Grozavu trebuie să facă o partidă chiar mai bună în fața propriilor suporteri. 

Citește și Becali se apucă de “vopsit” jucătorii. Preţul plătit de Steaua pentru a evita INSOLVENŢA

O eliminare a Legiei de către Botoșani ar fi a doua mare surpriză din preliminariile cupelor europene după eliminarea lui Ludogoreț de către moldovenii de la Milsami Orhei. Totuși acest scenariu pare improbabil, având în vedere forța ofensivă a Legiei.

Polonezii au dominat partida de la Varșovia și au ratat câteva ocazii importante, astfel că elevii lui Grozavu vor avea mult de muncă pentru a le pune probleme adversarilor. În tur recordul de șuturi pe poartă a fost de 8-2 în favoarea Legiei.

După ce în urmă cu doi ani, Legia Varșovia era aproape de a elimina Steaua din play-off-ul Ligii Campionilor, de această dată polonezii au emoții încă din runda a doua.

În ultima partidă, disputată în prima etapă de campionat, Legia a învins cu 4-1, pe teren propriu, o echipă care în sezonul precedent termina pe a patra în primul eșalon. În schimb Botoșaniul a terminat la egalitate, scor 2-2, pe teren propriu, în Liga I, cu Viitorul.

Citește și FOTO. Botoșani va avea un stadion de Liga Campionilor. Cum va arăta arena

 

Cele mai citite

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă