15.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăLifestyleLiga Campionilor: Real Madrid merge în sferturi, după un meci dramatic, scor...

Liga Campionilor: Real Madrid merge în sferturi, după un meci dramatic, scor 3-4 cu Schalke

Real Madrid este prima echipă calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, obținând accesul în turul următor după un meci dramatic pe Santiago Bernabeu. Galacticii au învins Schalke cu scorul general de 5-4.

Schalke 04, echipa fostului mare jucător italian Roberto Di Matteo, în prezent antrenor al formației germane, a trăit o dramă pe stadionul lui Real Madrid. După ce au fost învinși cu 2-0, pe propriul teren, după un meci în care au fost urmăriți de ghinion, jucătorii lui Schalke au învins în retur cu 4-3 Realul lui Carlo Ancelotti, însă nu a fost suficient pentru a merge mai departe.

Real Madrid a avut un meci sub nivelul pe care l-a arătat până în pauza de iarnă, când câștiga mereu la scor. Schalke a fost echipa dominantă în prima parte a jocului, reușind să conducă de două ori, cu 1-0 (gol Fuchs '20) și cu 2-1 (Huntelaar '40). Problema pentru elevii lui Di Matteo a reprezentat-o însă incapabilitatea de a ține de scor, de fiecare dată fiind egalați de Cristiano Ronaldo ('25,'45).

Repriza secundă părea doar o formalitate prin care Realul se îndrepta spre o nouă calificare în sferturile competiției, mai ales că Benzema a reușit un gol destul de rapid, în minutul 53, când a făcut 3-2 pentru galactici. Bucuria pentru fanii Realului nu a ținut mult, Sané egalând pentru Schalke după doar 4 minute. Meciul s-a calmat vreme de mai bine de 20 de minute, însă în minutul 84, Klaas-Jan Huntelaar și-a arătat din nou clasa când a primit o pasă printre cei doi fundași centrali ai Realului și a marcat cu un gol superb pentru scorul de 4-3.

Schimbarea de pe tabelă a fost una neașteptată chiar și pentru jucătorii lui Schalke, care în ultimele 10 minute ale partidei au reușit cu greu să pună pericol la poarta adversă. Totuși Schake a avut din nou ghinion iar două ocazii clare de gol au fost anulate prin intervenții foarte bune ale lui Casillas. 

Partida a fost probabil cea mai spectaculoasă din această ediție a Ligii Campionilor, cu o echipă germană, care poate spera cel mult la locul 3 în campionat și care are în poartă un puști de 19 ani, motivată să lupte cu granzii Europei.

Dacă este vreun jucător care a impresionat marți seară, acela a fost Klaas Huntellar, care la vârsta de 31 de ani, după ce a trecut pe la Ajax, Real Madrid și AC Milan, arată că ar fi meritat mai multe șanse la puternicele cluburi pentru care a evoluat.

Tot marți seară, Porto a devenit cea de a doua echipă calificată în sferturi, după ce a făcut legea pe propriul teren, cu FC Basel, pe care a învins-o cu 4-0 printr-un recital de goluri de generic.

Miercuri seară, se vor disputa retururile dintre Chelsea – PSG (Londra, 1-1 la Paris) și Bayern Munchen – Șahtior Donețk (Munchen, 0-0 la Kiev).

Cele mai citite

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă