10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăLifestyleLiga 1 și Cupa Ligii se vor vedea și la Digi Sport....

Liga 1 și Cupa Ligii se vor vedea și la Digi Sport. RCS&RDS a cumpărat drepturile de difuzare până în 2019

Operatorul de cablu RCS&RDS va transmite prin intermediul postului Digi Sport campionatul intern, Liga 1 și Cupa Ligii până în anul 2019.

Compania de cablu a negociat, săptămâna aceasta, cu Intel Sky Broadcast, cumpărarea drepturilor de difuzare a celor două competiții. Astfel, începând din luna februarie, Digi Sport se va alătura posturilor tv care transmit deja Liga 1 și Cupa Ligii. Abonații RDS, care dețin și posturile Digi Sport, nu vor trebui să achite nicio taxă în plus. Operatorul de cablu a anunțat că accesul la aceste meciuri va fi gratuit pentru toți abonașii, potrivit Digi24.

Digi Sport anunță că transmiterea meciurilor se va face în regie proprie, folosind echipamentul pe care îl deține deja, astfel că nu vor fi preluate posturile Look TV și Look Plus. Meciurile vor fi transmise în continuare și de operatorii UPC și Telekom (Romtelecom). Cele două companii de cablu vor avea și posibilitatea de a renunța la preluarea posturilor Look și de a retransmite canalele RDS.

Negocierile s-au purtat între Arpad Paszkany şi directorul RDS, Zoltan Teszari. Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare RCS & RDS, a confirmat, în cadrul unui comunicat de presă, informațiile. Dumitru Dragomir a declarat la Sport.ro că suma plătit de Teszari ar fi de circa 12 milioane euro, însă compania nu a făcut oficiale datele contractului. Liga 1 a mai fost transmisă de RDS și în sezoanele 2008-2014.

Vestea este una bună mai ales pentru cluburile din Liga 1, care erau în pericolul de a nu-și mai primi banii din drepturile de difuzare. Cea de a doua tranșă pe care Sky Broadcast trebuie să o achite către LPF, până pe 17 ianuarie, este de 13,75 milioane euro. Problemele privind afacerea cedării drepturilor de difuzare către firma înregistrată în Malta, în spatele căreia se află Paszkany, au apărut după ce RDS a refuzat să redifuzeze posturile Look. Astfel suma plătită de Sky Broadcast, către LPF, era prea mare față de încasările de la operatorii de cablu. Intrarea RDS în ecuație ar trebui să rezolve aceste probleme și să reprezinte o garanție că cluburile își vor primi banii la termen.

Returul Ligii I va începe la data de 21 februarie, cu etapa a 18-a, una în care liderul Steaua va întâlni, pe teren propriu, FC Rapid, ultima clasată.

 

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă