33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăLifestyleJurnalişti chinezi, jefuiţi la Johannesburg

Jurnalişti chinezi, jefuiţi la Johannesburg

Patru jurnalişti chinezi de la o publicaţie din Anhui au fost victime ale unui jaf armat la Johannesburg, hoţii furându-le banii şi un aparat de fotografiat, informează AFP.
Atacatorii au oprit maşina cu care ziariştii se întorceau de la un interviu. Niciunul dintre jurnalişti nu a fost rănit. “Când ieşiţi, aveţi grijă, puneţi toate obiectele de valoare în portbagaj şi, orice s-ar întâmpla, nu deschideţi geamurile”, a afirmat unul dintre cei patru.
Consulul chinez la Johannesburg, Fang Li, le-a recomandat jurnaliştilor şi eventualilor turişti din ţara sa să nu atragă atenţia, să nu afişeze obiecte de valoare şi să nu utilizeze sume mari de bani lichizi. “Şi când fac fotografii, ziariştii trebuie să fie atenţi la siguranţa lor”, a adăugat el.
China nu este calificată la Cupa Mondială, dar interesul chinezilor pentru competiţia din Africa de Sud este ridicat.
Incidentul în care au fost implicaţ cei patru se adaugă celui în care trei ziarişti sportivi, doi portughezi şi un spaniol, au fost jefuiţi şi ameninţaţi cu arma, miercuri noapte, de persoane necunoscute, în camerele de hotel din localitatea Magaliesburg, aflată la circa 120 de kilometri de Johannesburg.
Aproximativ 300.000 de vizitatori străini sunt aşteptaţi în Africa de Sud, ţară cu o criminalitate record de 50 de crime pe zi.
Africa de Sud a investit circa 130.000 de euro pentru consolidarea dispozitivului de securitate şi a recrutat încă 44.000 de agenţi, ducând efectivul la peste 180.000 de persoane.

Cele mai citite

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Rusia – Ucraina, ziua 854: Zelenski, inspecție în DonețK

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mers astăzi la Pokrovsk, oraş situat aproape de o zonă dificilă a frontului în regiunea estică Doneţk, pentru a...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...
Ultima oră
Pe aceeași temă