11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăLifestyleItalia și Franța luptă pentru supremație în faza grupelor

Italia și Franța luptă pentru supremație în faza grupelor

Seara de 20 iunie este una extrem de importantă pentru două foste campioane europene și mondiale, Franța și Italia. Naționala „cocoșilor galici“ va lupta, pentru supremația în grupa E, cu Elveția, cele două cunoscându-se destul de bine după cele 36 de partide disputate. În schimb „Squadra Azzurra“ va avea o partidă a surprizelor, împotriva unui adversar complet necunoscut, Costa Rica.

Seara de 20 iunie începe cu partida Italia – Costa Rica, disputată de la ora 19.00, pe stadionul din Recife. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată până acum, italienii impunându-se cu 1-0. Cu greu poate fi vorba despre termeni de comparație între cele două naționale, pe de o parte Italia fiind una dintre cele mai titrate din lume și având un campionat extrem de puternic, iar de cealaltă parte, o echipă ale cărei succese pot fi restrânse la regiunea Americii Centrale și a Caraibelor.

Ambele echipe au debutat cu victorie la acest Mondial. Italia a făcut un meci în parametrii săi normali, cu Anglia. Nu a strălucit, dar și-a asigurat o victorie printr-un fotbal tehnic, dar sigur, așa cum ne-a obișnuit. Din nou Balotelli, un jucător mai mereu în diverse conflicte, din cauza caracterului său foarte puternic, s-a dovedit decisiv, marcând golul victoriei. Italia a arătat însă că, în ciuda reputației sale de fortăreață de nepătruns, are probleme serioase pe contraatac. Daniel Sturridge a făcut ravagii în jumătatea italiană, tot el fiind și autorul golului egalizator al britanicilor.

Cesare Prandelli a fost însă peste adversarul său, Roy Hodgson, reușind să-și mobilizeze în permanență jucătorii de la marginea terenului și dând tot timpul indicații, majoritatea dintre ele dovedindu-se inspirate.

De partea cealaltă, Costa Rica, în ciuda lipsei unor nume importante în primul 11, a produs marea surpriză a începutului de Mondial, înfrângerea Uruguay-ului cu 3-1. Joel Campbell, singurul jucător care a evoluat la un club mare, Arsenal, a arătat că poate pune probleme serioase unei echipe mari, alături de cei câțiva jucători de valoare ai Costa Rica, precum portarul Keylor Navas (Levante), Marcos Urena (Kuban Krasnodar) sau Oscar Duarte (Club Brugge). Împreună costa ricanii au ținut minute bune în șah Uruguay-ul, o națională cu jucători de zeci de milioane de euro.

Cu toate că Italia este favorita caselor de pariuri, meciul cu selecționata Costa Ricăi ar putea produce o altă supriză a Mondialului.

Seară decisivă pentru grupa E

Partida Franța – Elveția poate decide echipa de pe locul întâi al grupei E, echipă care o va evita în optimi pe Argentina. Duelul este unul care s-a mai repetat până acum de 36 de ori, Franța conducând cu o diferență nesemnificativă. Elveția vine cu o generație care a crescut mult în ultimii ani, în timp ce selecționata Franței este într-un proces de reînnoire a lotului. Ambele și-au câștigat primul meci disputant la acest Mondial.

Franța, deși nu îl are în lot pe unul dintre cei mai importanți jucători, Franck Ribery, a învins la pas Hondurasul, scor 3-0, în timp ce Elveția a încheiat cu 2-1 duelul cu Ecuador. Favorită clară, Franța, va încerca cel mai probabil să fie ofensivă în prima parte a meciului pentru a forța unul sau două goluri în poarta Sommer.

Întâlniri directe Elveția – Franța: 12-15 (victorii), 9 (egaluri), 58-62 (goluri).

Tot în grupa E, se dispută, vineri, de la ora 1.00, la Curitiba, partida Honduras-Ecuador, ultima șansă pentru selecționata ecuadoriană, a treia favorită a grupei.

Program Cupa Mondială:

20 iunie: Italia – Costa Rica, ora 19.00 (grupa D, stadion Recife)

Elveția – Franța, ora 22.00 (grupa E, stadion Salvador)

Honduras – Ecuador, ora 1.00 (grupa E, stadion Curitiba)

21 iunie: Argentina – Iran, ora 19.00 (grupa F, stadion Belo Horizonte)

Germania – Ghana, ora 22.00 (grupa G, stadion Fortaleza)

Nigeria – Bosnia, ora 1.00 (grupa F, stadion Cuiaba)

22 iunie: Belgia – Rusia, ora 19.00 (grupa H, stadion Rio de Janeiro)

Coreea – Algeria, ora 22.00 (grupa H, stadion Porto Alegre)

SUA – Portugalia, ora 1.00 (grupa G, stadion Manaus)

Rezultate 18 iunie:

Australia – Olanda 2-3 (grupa B, Porto Alegre)

Spania – Chile 0-2 (grupa B, Rio de Janeiro)

Camerun – Croația 0-4 (grupa A, Manaus)

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă