13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăLifestyleINTERVIU. Mihai Ghiță, un om cu picioarele pe pământ

INTERVIU. Mihai Ghiță, un om cu picioarele pe pământ

Mihai, cum arată 2021 până acum pentru tine?

Anul 2021 a început cu semne bune. Pare că răsare așa, un pic de speranță, că va fi un pic mai bine pentru noi J.  Sper ca anul acesta să facă diferența, să ne întoarcem la tot ce știam înainte

De câți ani ești în Kanal D și ce ai învățat pe parcursul lor?

Sunt de 12 ani în echipa Kanal D. Am prins aici începuturile, mai ales ca „Asta-i România!” este una dintre cele mai longevive emisiuni din grila Kanal D. Am rămas aici pentru că iubesc locul ăsta, aici m-am format și am învățat enorm, în special să vorbesc despre oameni, să le spun poveștile.

Prezinți o emisiune cu reportaje speciale despre realitatea cruntă din România. Pe ce criterii alegeți ceea ce este difuzat la „Asta-i România!”?

Emisiunea s-a transformat de la un an la altul în funcție de cum s-a transformat societatea; noi ne conturăm foarte mult suiectele din mesajele oamenilor, ei ne scriu, ne spun prin ce trec, ne propun,  ne semnalează lucruri, iar noi căutăm să le spunem poveștile… În prezent,  subiectele noastre constau în anchete, reportaje care vorbesc despre nevoia de a schimba ceva în țara asta.

Ce schimbari s-au produs la tine, din toate punctele de vedere, de când realizezi această emisiune?

Nu știu dacă m-a schimbat emisiunea, ci m-am schimbat eu prin prisma evoluției. Nu m-a schimbat nici faptul că lucrez într-o televiziune, nu m-am privit niciodată ca fiind diferit sau special, cred că ăsta este cel mai mare păcat pe care îl ai în televiziune, să crezi că tu ești într-o altă parte decât restul lumii. Îmi consider profesia  un privilegiu, nu mi-am schimbat folosofia care ghidează meseria asta, aceea de a face bine și de a spune cu bună credință ceea ce văd, așa cum văd.

Dacă nu ajungeai jurnalist ce profesie ți-ai fi dorit să practici?

Cred că aș fi putut să fiu orice, noi toți putem fi orice. Cred că puteam să fiu florar, bucătar, orice, și nici acum nu cred că mi-ar fi rușine să fac altceva. Fiecare meserie este onorabilă și orice aș face cu drag.

Și cum ai ajuns pe micile ecrane?

Nu pot să spun că am avut un cult al apariției la televizor, nu îl am nici acum. Încă am emoții când apar pe micul ecran. Pe de-o parte, cred că este foarte bine, pentru că încă mă emoționează această profesie, după atâția ani, peste 20, și cred că în momentul în care faci asta fără pic de emoție ar trebui să te retragi. Nu privesc faptul că apar pe micul ecran ca pe ceva ieșit din comun, ci ca pe jobul meu, unul care mă onorează și care mă face responsabil. Televiziunea m-a căutat pe mine, eu faceam radio, de fapt.

Dacă ar fi să te descrii oamenilor pe care nu îi cunoști ce le-ai spune?

J  Fiecare om te percepe diferit, dar pentru asta este nevoie să te cunoască într-o varietate de ipostaze! De asta este foarte greșit să îți creezi o părere despre un om când îl vezi la televizor. În momentul acela, el este într-o postură pe care trebuie să o respecte în funcție de formatul emisiunii. Eu zâmbesc mult, glumesc mult. Iubesc să cânt, să dansez, îmi plac foarte multe lucruri. 

 Ce ai în plan pentru 2021?

Tot ce îmi doresc este să trecem peste anul acesta ca să pot să îmi fac planuri! Vreau ca anul să mă lase să îmi fac planuri!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă