Foto: https://playtech.ro

Încep filmările la episodul IX al faimoasei serii Star Wars

Cineastul J.J. Abrams, regizorul filmului "Star Wars: The Force Awakens" (2015), a confirmat că scenariul pentru următorul opus din seria cinematografică "Războiul stelelor" a fost finalizat.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.02.2018 - 15:07

Cineastul american va reveni în anul 2018 în franciza "Star Wars" pentru a regiza "Star Wars: Episode IX", ultimul film din cea mai recentă trilogie din cadrul acestei francize, ale cărui filmări vor debuta în vara anului 2018, a anunţat vineri Press Association, citată de Agerpres.

Reprezentanţii studioului Lucasfilm au anunţat în septembrie 2017 că J.J. Abrams va regiza noua peliculă din seria "Star Wars", înlocuindu-l pe regizorul anterior desemnat, Colin Trevorrow, un cineast devenit cunoscut pe plan internaţional după ce a regizat pelicula "Jurassic World".

J.J. Abrams a fost producător al celui de-al doilea film din noua trilogie "Star Wars", intitulat "Star Wars: The Last Jedi" (2017), care a fost scris şi regizat de Rian Johnson.

"Avem un scenariu, ceea ce înseamnă deja foarte mult pentru mine. Vom începe filmările la sfârşitul lunii iulie", a dezvăluit J.J. Abrams în ediţia de joi seară a emisiunii de televiziune "The Late Show with Stephen Colbert".

"Să am la dispoziţie un scenariu în avans reprezintă ceva important, pentru că în trecut nu am fost suficient de norocos pentru a avea aşa ceva. L-am scris în colaborare cu Chris Terrio, care este un geniu, m-am distrat de minune alături de el", a adăugat J.J. Abrams.

Cineastul american a vorbit în aceeaşi emisiune TV şi despre teama pe care a resimţit-o atunci când a început să lucreze la filmul "Star Wars: The Force Awakens". "Eram îngrozit. Din fericire, am fost înconjurat de oameni incredibili. Ne-am distrat bine împreună. Iar acum, să revin în franciză pentru a regiza 'Episode IX' e ceva suprarealist şi cu adevărat interesant", a adăugat cineastul.

Cel mai recent film din seria "Războiul stelelor", intitulat "Star Wars: The Last Jedi", a avut premiera pe 15 decembrie 2017 şi a generat până la data transmiterii acestor informaţii încasări de peste 1,3 miliarde de dolari pe plan mondial.

Comentarii