30.1 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăLifestyleIncendiu la subsolul Maternităţii din Drobeta Turnu Severin

Incendiu la subsolul Maternităţii din Drobeta Turnu Severin

Un incendiu a izbucnit, vineri noapte, la subsolul Maternităţii din municipiul Drobeta Turnu Severin, trei paciente de la secţia de Terapie Intensivă fiind evacuate întrucât riscau să se intoxice cu fum.

Incendiul a izbucnit vineri, în jurul orei 22.00, medicii de gardă simţind miros de fum în clădire. Ulterior, medicul de gardă Olga Cernica a sunat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita intervenţia pompierilor, scrie Mediafax.

“Eram la sala de naşteri, am simţit miros de fum. M-am dus, am deschis uşa la salon. La etajul al doilea era şi mai mult fum. Am evacuat bolnavele din secţie”, a spus Olga Cernica. Pentru că fumul a cuprins holurile maternităţii şi a ajuns la Terapie Intensivă, a fost nevoie ca cele trei paciente care se aflau în secţie să fie evacuate şi duse într-o altă încăpere.

Medicul a precizat că în subsolul clădirii, unde a izbucnit incendiul, stau mai mulţi oameni ai străzii care ar fi putut pune focul, fie pentru a se încălzi, fie din neglijenţă. La faţa locului au ajuns 18 pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi cu trei autospeciale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Mehedinţi, căpitanului Gabriel Ivănuş, incendiul se manifesta la subsolul maternităţii, într-o încăpere unde erau materiale inflamabile, deşeuri şi cartoane, fiind stins în scurt timp. În momentul izbucnirii incendiului în secţia de nou-născuţi erau 25 de bebeluşi, a căror sănătate nu a fost însă afectată de fum.

Cele mai citite

Roxana Hulpe și Bogdan Rădulescu, co-fondator Untold, au făcut nunta

Roxana Hulpe, cunoscută prezentatoare a Știrilor Pro TV, a trăit o experiență de neuitat, având parte de o nuntă ca în povești, desfășurată la...

Interviu – Adrian Voican, vicepreședinte ANAT, soluții pentru atragerea turiștilor străini: ,,Să nu aibă barieră de viză, să aibă zboruri directe”

Adrian Voican, vicepreședinte ANAT, a declarat într-un interviu pentru R.L. că România ar putea să atragă mai mulți turiști străini prin faptul că ar...

România a rămas fără reprezentante pe tabloul de simplu de la Roland Garros

România a rămas fără reprezentante pe tabloul principal de la Roland Garos, după ce Ana Bogdan a fost învinsă de ucraineanca Elina Svitolina, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă