Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iași poate intra în Cartea Recordurilor cu cel mai mare dreamcather

Organizatorii festivalului de muzică AFTERHILLS de la Iaşi au anunţat că au început omologarea celui mai mare Dreamcatcher din lume, cu diametrul de nouă metri, ultimul record, 7,62 de metri, recunoscut de Guiness World Records, fiind stabilit în Rusia.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.05.2018 - 22:20

Potrivit organizatorilor festivalului de muzică de la Iaşi, programat în perioada 31 mai – 3 iunie, a fost demarată procedura de omologare a celui mai mare Dreamcather din lume construit la Iaşi, în zona în care va avea loc evenimentul.

Pe 14 mai, organizatorii evenimentului însoţiţi de echipa artiştilor vizuali ieşeni şi de martorii oficiali au parcurs toate etapele de măsurare şi cântărire, conform standardelor Guinness World Records.

Dreamcatcher-ul construit la Iaşi are diametrul de nouă metri, faţă de recordul actual de 7,42 metri diametru, stabilit în Rusia.

Structura Dreamcatcher-ului este realizată din răchită, împletită sub formă tubulară, design-ul fiind conceput din sfoară de iută şi mărgele tradiţionale realizate din lut. "Motivul decoraţiunii interioare, pânza de păianjen, a preluat din elementele tradiţionale întâlnite pe porţile româneşti şi în ornamentica folclorică. Triunghiurile interioare sunt în fapt flori, petale, care formează o geometrie a armoniei şi simetriei iar fiecare mărgea realizată din lut, de către un artist plastic conform meşteşugului tradiţional, reprezintă fiecare în parte un vis frumos şi bun", precizează organizatorii, într-un comunicat de presă.

În cadrul evenimentului va fi amplasată scena Comedy, care va include diferite forme de reprezentaţie artistică non-muzicală, care variază de la stand-up comedy, la breakdance, teatru contemporan şi momente de improvizaţie. "Performerii care vor urca pe această scenă sunt dintre cei mai buni din ţară pe nişa lor. Artiştii anunţaţi pentru stand-up comedy sunt dintre cei mai cunoscuţi din mişcarea românească: Micutzu, Teo, Vio şi Costel, Nelu Cortea, Claudiu Popa, Anisia şi Serghei, Ana Maria Caliţa, George Tănase şi Radu Bucălae. Artiştii anunţaţi pentru improvizaţie, teatru şi dans contemporan sunt: OK World Wide, Front Line, Recul, That's Amore, Trupa Iele, Trupa Idiot şi Trupa Obligo", anunţă organizatorii.

Pe scena muzicală vor urca peste 150 de artişti din cele mai populare genuri ale momentului. Cele zece scene de anul acesta sunt: Mainstage, The Shed, Techno, The Apartment, Boombox, Kaze, Essence, Our Own, Silent Disco şi Comedy - scena dedicată teatrului contemporan, improvizaţiei şi reprezentaţiilor de stand-up.

Tricky, Kadebostany şi Sander Van Doorn sunt ultimii headlineri anunţaţi pentru ediţia 2018. Aceştia se alătură celorlalţi headlineri ai festivalului: Above & Beyond, Aly & Fila, Andrew Rayel, Cosmic Gate, Dubioza Kolektiv, Hurts, Paul Van Dyk, Sunnery James & Ryan Marciano, The Crystal Method, Tom Odell, Vini Vici, Ben Klock, Len Faki, Steve Lawler, Eats Everything, Ellen Allien, Monika Kruse, Art Department, Francesca Lombardo, Scratch Bandits Crew şi Subcarpaţi.

Festivalul va avea loc în perioada 31 mai – 3 iunie la şase kilometri de centrul Iaşiului, la ieşirea spre E85.

 

Comentarii