Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Audrey Hepburn și Hubert de Givenchy (Foto: Lifestyleasia.ph)

Hubert de Givenchy, legendarul creator de modă, a murit

Hubert de Givenchy, legendarul creator de modă, a murit la vârsta de 91 de ani, anunță, luni, presa franceză, citată de Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.03.2018 - 16:22

"Domnul de Givenchy s-a stins din viaţă în somn, la 91 de ani, sâmbătă, 10 martie", a anunţat Philippe Venet, prietenul creatorului de modă, citat de Le Figaro.

"Eternul ucenic", aşa cum îi plăcea să se autodenumească a avut ultima prezentare de modă la 11 iulie 1995, la Grand Hôtel din Paris.

După ce, o viaţă întreagă, fusese primul care sosea la atelierele sale, la ora şapte dimineaţa, Givenchy obişnuia să spună: "La un moment dat, mă voi opri să creez rochii, dar nu mă voi opri niciodată din a face descoperiri. Viaţa este precum o carte: trebuie să ştii să întorci paginile."

Givenchy a fost un celibatar discret şi nu are descendenţi direcţi. I se spunea "Domnul"/ "Monsieur" şi, de la o vreme, mărturisea că nu-şi mai găseşte locul în era "buldozerelor industriale".

La întrebarea "De ce anume depinde succesul? ", Givenchy obişnuia să răspundă: "De prietenie!" O astfel de prietenie, cu totul specială, l-a legat pe Givenchy de actriţa Audrey Hepburn. Au lucrat împreună, au devenit celebri împreună. De altfel, Audrey Hepburn a fost imaginea "Interdit", unul dintre primele parfumuri create de Givenchy.

Comentarii

loading...