15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleGurmanderii de weekend. El Torito, „diamantul neșlefuit“ al Bucureștiului

Gurmanderii de weekend. El Torito, „diamantul neșlefuit“ al Bucureștiului

Autor: Cristi Dandeș
#foodofbucharest

 

Un decor colorat, un caleidoscop tipic mexican, încărcat de nuanțe intense de roșu, verde, albastru, galben. Cromatica locului, sombreros agățate de perete, o expoziție permanentă cu vânzare de tablouri, toate alcătuiau, atunci, un decor nou pentru mine și cumva apăsător. I-am dat o șansă și am descoperit un loc în care și astăzi, după mai bine de șase ani, revin cu plăcere cel puțin o dată la două săptămâni. Și am dezvoltat și o obsesie culinară pentru alitas de pollo/aripioare de pui picante, făcute după o rețetă specifică, întâlnită în multe restaurante mexicane din lume, servite cu sos blue cheese și țelină apio crudă.

Ceea ce pot spune după foarte multe mese luate la El Torito este că toți pereții aceia viu colorați respiră pasiunea patronului pentru lumea sud-americană. Căci de acolo sunt aduse toate rețetele, toate ingredientele și băuturile specifice, atât alcoolice, cât și răcoritoare. Așa că nu rata variatele rețete de Margarita.

De la chili con carne până la tacos sau buritos, toate te fac să descoperi un univers culinar special. Bucătăria mexicană poartă semnătura tradițiilor de mii de ani ale unui popor pasionat de gust și mirodenii, dar și ale unui popor plin de energie și pasiune, lucruri care se regăsesc și în meniul El Torito: sos de salsa verde, salsa mexicana, cipotle, pudră de ceapă și de usturoi, toate vin să completeze gustul cărnii bine preparate.

Bucuria de a savura meniuri cu specific este stârnită, pentru orice client care le trece pragul, de nachos veritabili cu sos mexican delicios. Intri, astfel, în lumea în care, pe ritmuri de mariachi, pasiunea pentru experiențe culinare va fi întregită de gusturile noi și specifice lumii mexicane.
Gurmandul curios nu se va abține de la gusturi noi, așa că recomand, cu toate papilele, acest loc pitoresc, dar și pe „fratele său mai mic“, Taqueria El Torito, aflat în zona Casei Poporului, unde poți savura o selecție a celor mai faimoase produse mexicane: nachos, quesadilla, aripioare cu trei sosuri speciale și burritos.

Lista de prețuri

Chili con carne – 22 lei
Alitas de pollo/Aripioare de pui picante – 22 lei
Quesadilla con pollo/Quesadilla cu pui – 26 lei
Burritos de pui –32 lei
Fajitas de vită – 37 lei

 

El Torito. Str. Iancu
Căpitanu 30, sector 2.
Tel. 0728.176.059.
www.eltorito.ro

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă