Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Google a concedia 48 de persoane acuzate de hărţuire sexuală

Google a concediat, în ultimii doi ani, 48 de persoane, printre care şi 13 senior manageri, din cauza unor acuzaţii de hărţuire sexuală, scrie BBC.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.10.2018 - 09:10

Într-o scrisoare trimisă angajaţilor, directorul general Sundar Pichai a informat că Google ia o atitudine dură faţă de comportamentul nepotrivit.

Scrisoarea vine ca răspuns la un articol din New York Times în care se precizează că Andy Rubin, creatorul sistemului Android, a primit 90 de milioane de dolari când a părăsit compania în octombrie 2014, în pofida faptului că era acuzat de comportament sexual nepotrivit. Rubin a fost tratat „ca un erou”, conform New York Times.

Un purtător de cuvânt al lui Rubin a negat acuzaţiile.

Pichai afirmă în scrisoare că articolul din New York Times a fost „greu de citit” şi că Google tratează cu „mare seriozitate crearea unui mediu de muncă sigur şi deschis pentru toată lumea”.

„Vrem să vă asigurăm că analizăm fiecare plângere privind hărţuirea sexuală sau un comportament nepotrivit, investigăm şi luăm măsuri”, a continuat el.

Niciunul dintre angajaţii daţi afară în ultimi doi ani nu a primit compensaţii financiare.

Conform articolului din New York Times, două persoane anonime din conducerea Google au declarat că directorul general de la acea vreme, Larry Page, i-a cerut lui Rubin să demisioneze după ce compania a confirmat o plângere a unei angajate privind un comportament sexual nepotrivit într-o cameră de hotel din 2013.

O investigaţie a Google a găsit că plângerea femeii era credibilă, afirmă NY Times, dar compania nu a confirmat această informaţie.

Rubin neagă acuzaţiile şi susţine că a părăsit Google în condiţiile proprii.

Comentarii