19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăLifestyleGHID de buna practica:Cele 3 secrete ale pregătirii mașinii pentru vară

GHID de buna practica:Cele 3 secrete ale pregătirii mașinii pentru vară

Mașina ta a trecut printr-o iarnă grea, însă acum totul revine la normal. Anotimpul cald își intră serios în drepturi. Iar acest lucru semnifică faptul că nu doar îmbrăcămintea ta trebuie schimbată, ci și mașina. Pregătirea automobilului pentru sezonul cald, trebuie luată în seamă de către fiecare șofer care dorește să evite situațiile neplăcute care pot surveni pe timpul verii. Există câteva măsuri de precauție logice și de bun simț, care au ca scop respectarea și condusul mașinii foarte prudent. Mașina trebuie să reprezinte un mijloc de transport foarte sigur și eficient. Asigură-te că totul este în ordine când te urci la volan.

Așadar, descoperă cele 3 secrete care te vor ghida în pregătirea mașinii pentru vară:

1. Verifică și schimbă ștergătoarele de parbriz și luneta!

Dacă ai casa într-o zonă în care ninge mult, atunci este posibil ca iarna să-ți fi afectat ștergătoarele și lunetă. Necesită sa-i acorzi cât mai multă atenție. Temperaturile scăzute dăunează foarte mult ștergătoarele, iar lamele acestora se umple de crăpături. Geamul de la mașina nu va mai fi curățat așa cum trebuie. Remediază această situație cât mai repede posibil! Automobilul tău are nevoie de toate îmbunătățirile pentru ca tu să fi în siguranță în permanență!

 

2.   Înlocuire

Vara vine cu mici schimbări pentru mașina ta, așa că trebuie să le ai în vedere. Acestea sunt utile pentru tine și mai ales pentru siguranța ta. Ceea ce trebuie să faci este să înlocuiești cauciucurile de iarna cu cauciucuri de vară Michelin pentru o cât mai bună funcționare a mașinii. Aceste anvelope sunt realizate dintr-un material rezistent și tare, pentru a se evita uzura lor la temperaturi ridicate. Sunt foarte utile în ceea ce privește fenomenul de acvaplanare (mașina  derapează din cauza întâmpinării stratului de apă existent între șosea și pneuri, la viteze foarte mari) și oprește apariția acestuia.

 

3. Plăcuțele de frână

Frâna este un sistem foarte important pentru mașina ta.  Plăcuțele de frână au nevoie de verificări amănunțite. Gradul de uzură poate fi destul de mare. Motivele pentru care acestea se uzează sunt: traficul haotic, starea drumului sau din cauza ovalizării. Plăcuțele se schimbă mai repede decât discurile, mai exact între 15.000 și 25.000 de kilometri. Poți verifica plăcuțele în două moduri. În cazul în care ai jante de aliaj, se poate vedea exact cât de uzate sunt, fără să dai roata jos. În schimb, dacă ai jante de tablă, este necesar să urci mașina pe o rampă și să dai jos roata pentru a vedea cu exactitate gradul de uzură al plăcuțelor.

În concluzie, vara și-a făcut apariția, iar mașina ta are nevoie de câteva schimbări în acest sens pentru o cât mai bună funcționare. Ia în considerare informațiile relatate mai sus și nu vei întâmpina absolut nicio problemă! Trebuie să te simți protejat în automobilul tău și pentru a fi așa, este necesar să pui în aplicare tot ce este comunicat mai sus. Nu uita să conduci cu prudență și să respecți regulile de circulație!

Sursa foto:Shutterstock.com

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă