14.4 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăLifestyleGALERIE FOTO. Cum a trăit al doisprezecelea jucător România – Finlanda 1-1....

GALERIE FOTO. Cum a trăit al doisprezecelea jucător România – Finlanda 1-1. Meciul, văzut din tribune

Naționala României a obținut doar o remiză, a patra consecutiv, cu reprezentativa Finlandei, în ciuda unei atmosfere superbe, creată de cel de-al doisprezecelea jucător pe Arena Național. Suporterii nu au scăpat de emoțiile calificării, după un meci mare făcut de ei.

„Luaţi-le interviu suporterilor. Duceţi-vă la cei de la <Eu sînt 12>!”, a fost reacția fundașului Vlad Chiricheș, imediat după meci, deranjat de reacția suporterilor. Fanii și-au arătat dezamăgirea atât spre finalul meciului, când i-au cerut demisia selecționerului, cât și în momentul în jucătorii urcau în autocar, huiduindu-i pe aceștia. Reacțiile lor ar putea să nu fie exagerate în condițiile în care elevii lui “Tata Puiu” s-au jucat cu nervii lor, de oțel, timp de 90 de minute.

Citește și România – Finlanda: 1-1. Remiză DRAMATICĂ pe Arena Națională!

Debut zgomotos, dar cu secetă de goluri – Vezi super galeria foto de mai sus, cu 35 imagini de la meci

Totul a început însă cu pronosticuri optimiste, cu peste 50.000 de oameni care s-au mobilizat exemplar, în mai puțin de două zile, pentru a-și susține favoriții la marele meci. Dorința de victorie era și ea arătată de jucători, ceva mai rezervat însă de către Anghel Iordănescu, selecționerul anticipând probabil ceea ce avea să urmeze pe Arena Națională, cu toate că rămâne cel puțin discutabilă strategia tehnicianului.

Cu un prim 11 ofensiv, atacanții României și-au preluat bine îndatoririle și au pus presiune pe adversar, invitându-l deseori pe Tătărușanu să iasă din propriul careu pentru a returna în jumătatea adversă puținile mingi care treceau pe la el. Debutul partidei a fost unul promițător, cu suporterii și jucătorii făcând front comun, trăind cu aceeași intensitate fiecare ocazie de gol, fiecare atac mai curajos.

Fularele, steagurile și mai ales celebrele bețe gonflabile, zgomotoase, primite la intrarea pe stadion, au fost regăsite la aproape fiecare român din tribune. În semn de respect, fanii finlandezi de la tribuna VIP 3, probabil vreo 20 la număr, au avut atât însemne cu naționala lor, cât și cu România. Cu excepția a 2-3 petarde aruncate la marginea terenului, comportamentul suporterilor a fost unul exemplar. Nu în aceeași notă a continuat meciul.

Veștile erau bune pentru tricolori, atât de pe Arena Națională, cât și din Ungaria, acolo unde un anume Jacobsen, electrician din Insulele Feroe, scurtcircuitase naționala vecină cu un prim gol. La București, golul tricolorilor părea doar o chestiune de timp după atacurile lui Chipciu și Stancu. Totuși primele emoții au apărut la poarta lui Tătărușanu, ale cărui reflexe au scos de lângă bară o minge trimisă de finlandezi din șase metri.

România a dominat jocul până la pauză, reușind 9 șuturi spre poartă în doar primele 30 minute. După o primă repriză în care Keșeru și Bogdan Stancu și-au trecut în cont mai multe ocazii, fără a deschide scorul, au început să apară primele temeri. Pronosticul unui suporter din zona VIP, 0-1, părea pură fantezie în prima repriză, mai ales că nu puține au fost momentele în care fanii s-au ridicat de pe scaune, pregătiți să strige „Gol”. Acest moment s-a lăsat însă așteptat tot meciul.

Citește și Preliminarii Euro 2016: Clasamentul și rezultatele Grupei F, după România – Finlanda. UPDATE etapa a 9-a

Momentul în care a înghețat Arena cu 50.000 de oameni

Partea a doua a jocului a fost marcată de asemenea de ocazii importante ale românilor, mai ales după bara lui Torje, care a exasperat tribunele, iar portarul finlandez părea să beneficieze de protecție divină la meciul de joi. România se îndrepta spre un nou dezastru istoric, cea mai lungă perioadă fără gol marcat. Nu se mai întâmplase așa ceva din 1947, însă de această dată recordul a fost chiar doborât, cu un total de 430 de minute.

Tragedia a apărut pe Arena Națională în minutul 67, atunci când Finlanda a marcat un gol nesperat prin Pohjanpalo. Cu puțin noroc finlandezul a reușit un gol superb la colțul lung. Partida căpăta perspective sumbre, iar Iordănescu avea să declare ulterior că erorile din defensivă puteau să ne coste chiar și mai mult. O imagine neobișnuită, cu doar 10-20 de suporteri finlandezi, bucurându-se, într-o mare de fani români supărați, a fost posibilă din cauza unui moment de slăbiciune la poarta lui Tătărușanu.

Citește și Iordănescu: “Ne cerem scuze pentru ce s-a întâmplat. Cred că putem câștiga în Feroe”

Suporterii nu au încetat să creadă în tricolori nici măcar după acest gol, însă ceea ce s-a întâmplat la nici 2 minute mai târziu a făcut ca întreaga Arenă să amuțească. O nouă bâlbâială din defensiva României a permis un atac pe flancuri al finlandezilor. Chiricheș, din nou depășit, a permis o intrare în forță, în careu, a finlandezilor, urmată de o centrare în fața porții. Intervenția lui Raț a fost salvatoare, însă Grigore a încercat să respingă cu capul, iar balonul, ricoșat din pământ a fost aproape să-l lobeze pe Tătărușanu. Portarul naționalei și-a arătat din nou clasa și a reținut la timp.

Iar șansa a făcut ca România să scape din nou, în minutul 72, la o fază la care inclusiv din tribune s-a văzut penalti după intrarea lui Grigore la un atacant finlandez. Arbitrul nu a văzut bine faza, iar meciul nu a fost tranșat aici. De la Budapesta știrile erau de asemenea proaste, Ungaria întorcând rezultatul.

Citește și Hoban: “Dacă nu batem Feroe, nu merităm să mergem la Euro”

Hoban menține vie speranța calificării la Euro

România a fost salvată de la un rezultat catastrofal în prelungiri. Andone, introdus în locul lui Stancu, a revitalizat acțiunile ofensive ale tricolorilor. Hoban a aruncat tribunele în aer, în minutul 90+1, iar România a putut din nou să spere la o calificare directă la Euro 2016. Închizătorul naționalei nu a pus umărul doar la finalizare, acolo unde a băgat în poartă mingea respinsă după șutul lui Andone, ci și la construcție, combinând la marginea careului. Decisiv a fost și Maxim, care a reușit un assist superb la această fază.

Fără eroi adevărați, fără perspective clare, naționala României a fost depotrivă aplaudată și fluierată la finalul partidei. Pronosticurile nerealiste, de 3-0 sau 4-0, ale unora dintre suporteri au arătat așteptările mari de la acest meci, cu toate că seria de remize albe nu putea indica decât un nou meci cu goluri puține.

Partida România – Finlanda s-a încheiat într-o notă optimistă, cu suporterii români răsuflând ușurați că în cele din urmă nu au asistat la o înfrângere catastrofală, dar și cu finlandezii din tribune bucuroși de rezultat, în ciuda faptului că naționala lor tocmai a fost eliminată.

După această partidă, tricolorii au neapărat nevoie de o victorie cu Insulele Feroe, în ultimul meci al preliminariilor. Ungaria, aflată la doar un punct în spatele României, va pune o presiune uriașă pe umerii tricolorilor.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Meciul Simonei Halep de la Trophee Clarins, amânat din cauza ploii

Meciul pe care Simona Halep trebuia să îl dispute astăzi în prima rundă a turneului Trophee Clarins de la Paris a fost amânat din...

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...

Curtea Constituțională discută sesizarea privind comasarea alegerilor

Curtea Constituţională a României (CCR) dezbate, astăzi, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în legătură OUG privind organizarea alegerilor din 9 iunie.Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă