11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleFrica ucide cuplul

Frica ucide cuplul

Frica stă la baza tuturor deciziilor luate în interiorul cuplului. Este o iluzie faptul că există comunicare, atât timp cât există anxietate în relație. Este adevărat faptul că tot ceea ce înseamnă comunicare se îmbracă în haina politeții și a manipulării verbale. Deciziile deja au fost luate de anxietate. Actul comunicării este fals.

Motivele care stau la baza apariției fricii în interiorul unui parteneriat sexual, țin de neadaptare, neîncredere, gelozie, lipsă de sperantă. Cum apar aceste patru secțiuni negative, cine anume le produce, rezultatul a ce sunt ele?

Există două tipuri de evenimente personale la care astăzi facem referire și care duc la apariția celor 4 secțiuni negative: neadaptarea, neîncrederea, gelozia și lipsa speranței. Pe primul loc poziționăm schimbările emoționale apărute după vârsta de 40 ani. Pe locul doi există evenimentele cu conținut ridicat de atragere a atenției asupra partenerului. Iar aici avem drept exemplu clar “apariția unui competitor”. Competitorul este real? Parțial. Este văzut 100% real de partenerul ce îl suspectează? Da! Din acel moment apare neîncrederea.

Neîncrederea în partener, reprezintă ca valoare psiho-emotională, un mai mare pericol decât trădarea / înșelatul în sine. De ce? Erodarea vine din interior. Un număr mare de gânduri negative sunt ridicate în rang și urmăresc pe tot parcursul zilei și in mod special înainte de a adormi, subiectul. Își petrece până și noaptea în nesigurantă emotională, omul nostru? Da! Îl afectează nesigurantă în formarea de noi gânduri, ce privesc acest subiect? Da! Ajunge el să se gândească la zeci de scenarii, făcându-și milioane de griji? Da! Se sabotează relația? Tu ce crezi, evident că da.

Indiferent de cât de solidă pare a fi relaţia de parteneriat sexual și emoțional, apar pericole ce înconjoară relația distrugând-o. Aparența reprezintă cuvântul definitoriu pentru relație. Relația a fost întemeiată pe aparențe nu pe adevăr și categoric nu pe sentimente. Din interiorul ei au fost extrase beneficii de moment. Beneficiile de moment au fost unidirecționale. Respectiv doar un partener a avut de câștigat. Celălalt a fost sursă a câștigului.

Majoritatea cuplurilor au credința că exclusiv trădarea are potențial distructiv. Permiteți-mi să vă spun un adevăr: există mult mai multe motive pentru care un parteneriat erotic-emoțional se distruge. Minciuna, lipsa de tandrețe, lipsa dialogului, urmărirea de scopuri iluzorii, duc la destabilizare în cuplu.

Ce schimbări emoționale importante, pot apărea la un membru al cuplului sau la ambii membri ai cuplului, după vârsta de 40 de ani, care să conducă la despărțire? Anxietatea și Depresia.

Frica și tristețea schimbă cuplul. Frica anulează participarea la orice tip de eveniment în doi. Tristetea demotivează total ambii parteneri.

Ce este și când apare fobia de angajament sau gamofobia?

Fobia reprezintă teama că s-ar putea întâmpla ceva rău. Angajamentul ține de educație si structura psiho-emotională a subiectului. Simți că poți să ai relații de lungă durată sau nu. Gamofobia are ca rezultat permanentizarea relațiilor de scurtă durată. Tot ce depășește 3 luni, te sperie. Cele mai importante și cunoscute cauze ce stau la baza apariției problemelor de angajament sunt: abandonul, educația dată de părinți cu dependențe, foști parteneri infideli, stimă de sine scăzută, vise spulberate în copilarie.

Anxietatea în relație, cu sursă în copilărie, dependențe, abandon, infidelitate, generează apariția “Problemelor în intimitate”. Problemele în intimitate generează o serie de scenarii ce epuizează subiectul. Se schimbă dinamica relației? Da. Se poate pierde relația având la bază anxietatea? Da. Se poate face ceva ca anxietatea în relație să dispară? Da. Soluția vine de la psiholog. Terapia individuală și terapia de cuplu salvează relația.

Ce se depășește odată cu realizarea terapiei? Dispare compararea permanentă, in cuplu și față de fostii parteneri, se aplatizează până la anulare testarea partenerului, sunt înțelese momentele când apar geloziile și evident sursa și dinamica lor, se anulează comportamentul distant și rece ce apare înaintea fugii din cuplu, se solutionează prin înțelegere teama de respingere.

Cu anxietatea în relație nu este de glumit. Este adevărat că frica de angajament poate fi soluționată. Nu va fi ușor și ca lucrurile să fie corecte, psihologul pe care îl vei alege trebuie să fie specializat în psihoterapia de cuplu.

Frica ucide cuplul. Alege să salvezi cuplul mergând la psiholog.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă