13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăLifestyleFranţa, aproape eliminată după 0-2 cu Mexic

Franţa, aproape eliminată după 0-2 cu Mexic

Mexicul a învins Franţa cu 2-0 în cel de-al doilea meci al acestor formaţii în Grupa A de la CM2010 şi poate să trimită “Cocoşul galic” acasă dacă remizează cu Uruguayul – rezultat care ar califica ambele naţiuni americane – în ultima partidă.

Prima reuşită a fost semnată, în minutul 64, de Javier Hernandez, care, intrat de nici 10 minute pe teren, a sprintat dintr-o poziţie la limita ofsaidului, l-a driblat pe Lloris şi a înscris în poarta goală.

Francezii nu au reuşit să pună presiune pe poarta mexicanilor nici după primirea golului, iar peste alte 15 minute Eric Abidal l-a faultat în careu Barrera, iar veteranul Cuauhtemoc Blanco – şi el introdus de Javier Aguirre după pauză – l-a executat pe Lloris de la punctul cu var. 2-0, rezultat final.

Pentru francezi a fost al doilea meci consecutiv fără gol dat în această competiţie, după ce au înregistrat un 0-0 în jocul de debut cu Uruguay.

Mexicanii, veniţi şi ei după o remiză, 1-1 în meciul de deschidere al turneului cu gazdele din Africa de Sud, au fost ceva mai insistenţi în prima repriză, fără însă a ameninţa serios poarta lui Lloris.

Lucrurile s-au schimbat însă după pauză şi graţie inspiraţiei lui Aguirre, iar Mexicul a punct tăios la oportunităţile puse la dispoziţie de o echipă a Franţei în derivă.

Elevii lui Raymond Domenech au prestat acelaşi joc sec, indigest, aducând aminte de echipa care a remizat, 0-0, cu România, la Euro 2008.

Echipele de start:

Franţa: Lloris – Sagna, Gallas, Abidal, Evra – Toulalan, Diaby – Govou, Ribery, Malouda – Anelka.

Mexic: Perez – Juarez, Osorio, Rodriguez, Salcido – Torrado, Marquez, Moreno – Giovani, Franco, Vela.

Jocul s-a desfăşurat pe Peter Mokaba Stadium, din Polokwane, în faţa a peste 45.000 de spectatori.

După a doua rundă, situaţia în Grupa A pare tranşată: Uruguay şi Mexic au fiecare câte 4 puncte, iar Franţa şi Africa de Sud, doar unul singur în parte. Dacă cele două echipe de pe continentul american fac egal în ultimul meci, atunci Franţa este eliminată.

Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă