24.5 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăLifestyleFotografia pentru botez: sfaturi despre cum sa alegi un profesionist

Fotografia pentru botez: sfaturi despre cum sa alegi un profesionist

Nasterea unui copil este unul dintre cele mai frumoase si emotionante momente pentru o familie. Apoi urmeaza botezul, ceremonia religioasa prin care il intampinam pe nou-nascut in viata familiei si in cea a comunitatii crestine. Este un moment foarte important, care merita sa fie imortalizat intr-o sedinta foto realizata de un fotograf botez Bucuresti profesionist. 

Cu ocazia botezului, de fapt, parintii si nasii copilului obisnuiesc sa faca o sedinta foto pentru botez, care sa le aminteasca de cele mai emotionante momente ale ceremoniei si de momentele de tandrete legate de o noua viata care este marcata prin acest ritual.

Desi exista unii parinti care tind sa subestimeze importanta fotografiilor bine facute pentru a-si aminti botezul, bazandu-se pe rude si prieteni fara experienta in fotografie pentru ceremonii, sfatul nostru este sa solicitati serviciile unui studio foto care sa va puna la dispozitie un fotograf expert. Acesta va stii sa evalueze toate implicatiile si cunoaste momentele si solemnitatea ceremoniei de botez, acordand cea mai mare atentie delicatetii subiectului si emotiilor ce trebuie infatisate. 

 

Dar unde puteti apela? Va recomandam sa accesati site-ul photowire.ro, unde veti descoperi un studio profesionist care face atat fotografie de botez, nunta, dar si artistica in diverse alte situatii. Sedinta foto pentru botez este un reportaj foto cu un singur subiect, copilul, care in timpul ceremoniei va fi impreuna cu parintii, nasul si nasa in multe momente si rituri semnificative pentru credinta ortodoxa sau catolica. Principala provocare a fotografierii acestei ceremonii pentru un fotograf pentru botez este sa fie intotdeauna gata sa nu piarda niciun gest al sarbatoritului si sa fie atent sa inteleaga expresiile copilului, care sunt spontane si imprevizibile. Tocmai din acest motiv, botezul necesita o mare experienta in servicii fotografice si nu poate fi incredintat unui fotograf amator.

Copiii protagonisti ai fotografiilor sunt foarte mici si, prin urmare, este foarte dificil sa li se prevada comportamentul. Un fotograf de botez specializat in ceremonii trebuie sa cunoasca toate momentele, ritualurile si obiectele care sunt utilizate in timpul ceremoniei, pentru a fi prezent la momentul potrivit pentru a face o poza buna, fara a interfera cu solemnitatea ritului.

 

La botez, pe langa copil, exista figuri foarte importante, cum ar fi nasii, parintii si preotul, care trebuie sa fie infatisati in mod corespunzator in punctele culminante ale ritualului. 

In secventa riturilor de botez, unul dintre cele mai sugestive momente este scufundarea copilului in cristelnita, o imagine care nu poate lipsi din amintirile botezului. Un fotograf profesionist va stii sa capteze perfect clipa, astfel incat sa descrie intr-un clic actul simbolic al renasterii in credinta cu emotia potrivita si fara a infatisa copilul in lacrimi. 

Fotograful are doar un moment la dispozitie, asa ca trebuie sa fie foarte concentrat pentru a face fotografia. Apoi sunt momentele de ungere cu mir, care necesita o mare delicatete in portret pentru a pastra sensul momentului religios. Mai mult decat atat, obtinerea de fotografii perfecte de la distanta potrivita, fara sa afecteze ceremonia, este o sarcina foarte delicata chiar si pentru cei mai consacrati fotografi profesionisti. Fotograful trebuie sa identifice o viziune corecta asupra momentelor ceremoniei pentru a avea un sentiment de intimitate, dar fara a intra in momentul care ramane privat, al familiei.

Adesea, pentru a realiza cel mai bine sedinta foto de botez, fotograful efectueaza o inspectie in biserica pentru a verifica conditiile tehnice si de luminozitate ale locului care ii va permite sa fotografieze ceremonia linistit, fara a pierde detalii. Grija unui fotograf pentru botez, cu adevarat atent la client, va fi sa realizeze in cadrul serviciului foto pentru botez cateva fotografii dedicate pregatirilor pentru ceremonie si receptiei care va urma, implicand intreaga familie in fotografii. 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati site-ul photowire.ro.

 

 

 

 

Cele mai citite

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie - prima etapă, potrivit metodologiei şi calendarului elaborate de Ministerul...

Imediat după alegerile locale se măresc amenzile. Creșterea salariului minim brut implică și creșterea amenzilor

Salariul minim brut crește cu 400 de lei, de la 3300 la 3700 de lei, începând din data de 1 iulie 2024, dar creșterea...

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie - prima etapă, potrivit metodologiei şi calendarului elaborate de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă