15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăLifestyleFostul președinte al unui club din Portugalia face greva foamei în pușcărie....

Fostul președinte al unui club din Portugalia face greva foamei în pușcărie. Ce îl nemulțumește

Fostul preşedinte al clubului portughez de divizia a treia Uniao Leiria, rusul Aleksandr Tolstikov, plasat în arest provizoriu la începutul lui mai în Portugalia, pentru presupusa lui implicare într-o reţea mafiotă legată de fotbal, face greva foamei începând de vineri, scrie France Football citat de Agerpres.

Tolstikov vrea să protesteze împotriva “procedurii judiciare” al cărei obiect este şi a “funcţionării justiţiei” în Portugalia, a precizat direcţia serviciilor penitenciare. 

Suspectat de corupţie, spălare de capital şi asociere de răufăcători, el a fost arestat la capătul unei operaţiuni de anvergură realizată de poliţia portugheză şi Oficiul european de poliţie, Europol. 

Au fost arestate şi alte trei persoane. Dintre acestea, Sergiu Reniţă, din Republica Moldova, care lucra împreună cu Tolstikov şi este şi el în arest provizoriu, face de asemenea greva foamei. 

Al treilea suspect arestat a fost eliberat pe 7 mai. 

Acest grup criminal, activ din 2008, alcătuit mai ales din cetăţeni ruşi, opera identificând, apoi cumpărând cluburi de fotbal în dificultate financiară, mai ales datorită unei reţele de firme cu sediul în paradisuri fiscale. Cluburile erau folosite apoi pentru spălarea de bani, prin vânzarea de jucători la preţuri mai mari sau mai mici decât valoarea lor de piaţă, şi pentru organizarea de pariuri ilegale, a precizat Europol. 

Antrenată pentru scurt timp de Jose Mourinho în 2001, Uniao Leiria a evoluat mai mulţi ani în prima divizie, înainte de a încheia pe ultimul loc sezonul 2011-2012. Clubul din centrul Portugaliei a dat atunci faliment din cauza dificultăţilor financiare, care au dus la demisia a 13 jucători ce au protestat fiindcă nu au fost plătiţi la timp. 

Retrogradată administrativ la nivel regional, echipa a promovat în divizia a treia în 2013, iar anul trecut a fost cumpărată de Tolstikov. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...
Ultima oră
Pe aceeași temă