21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăLifestyleFostele mari echipe ale primei divizii încep să revină Progresul Spartac București...

Fostele mari echipe ale primei divizii încep să revină Progresul Spartac București – revelație în Liga a III-a la fotbal

Într-un sezon al marilor reveniri de nume celebre odinioară ale fotbalului românesc, atenția ne-a fost atrasă de un clasament de divizie inferioară, cel al seriei a II-a din Liga a III-a. 

Fotoliul de lider al seriei este ocupat de Progresul Spartac Bucu­rești, formație care în primele cinci etape, din calitatea de nou-promovată, a acumulat 13 puncte. Cele patru victorii au fost spectaculoase: 6-4 cu CSM Oltenița, 4-0 în deplasare la Sportul Chișcani, 4-1 cu Unirea Slobozia și 1-0 cu Agricola Borcea. Între ultimele două succese s-a intercalat și un egal, 2-2 în deplasare cu FC II Voluntari. 

Până la omologarea, fie ea și provizorie, a bazei proprii, Progresul Spartac desfășoară meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Intergaz din Popești-Leordeni. Ce are special această formație și performanța înregistrată până acum?

Progresul Spartac București este o echipă înființată în anul 2014, care, în numai câțiva ani, a reușit să promoveze în Liga a III-a. Pentru definirea cu exactitate a statutului și identității, Andrei Erimia, președintele clubului afirmă că “nu suntem și nici nu tindem a ne erija în continuatoarea oficială a tradiției glorioasei echipe FC Progresul București.

Nu deținem palmaresul FC Progresul București și nici nu ne interesează momentan să îl achiziționăm. Investițiile noastre, în momentul de față, se îndreaptă spre infrastructură și spre performanța sportivă. În acest context, avem de la începutul lui 2017 o bază nouă, care permite desfășurarea antrenamentelor și organizarea meciurilor oficiale. Suntem un club de fotbal cu echipă de Liga a III-a, echipă de Liga a IV-a, juniori republicani categoriile A și B, grupe de copii și juniori înscrise în competițiile oficiale ale Asociației Municipale de Fotbal București“.

Au galeria Progresului alături

Oficialii Progresul Spartac se mândresc cu faptul că o parte consistentă a galeriei din Parcul cu Platani a venit alături de noua echipă, din considerentul că se simt uniți de aceeași dragoste comună față de Progresul. Andrei Erimia, cel care este și antrenor al echipei nu ascunde intenția  de a reveni la locul de baștină al vechiului Progresul. 

„Sperăm ca, la un moment dat, să putem juca în Cotroceni și să umplem tribunele. Ne dorim acest lucru deoarece suntem progresiști, iar acest drept nu ne poate fi interzis de nimeni“.

Progresul Spartac este un proiect social integrat. Sunt urmărite nu doar victoriile de pe teren, ci și obiective social-educative. Nu este întâmplător faptul că noua locație, Intrarea Vrabiei nr. 31 din București, este la răscrucea unor cartiere în care fotbalul poate fi un debușeu și chiar o alternativă pentru reușita în viață a unor tineri. 

„Nu dorim confruntări ideatice cu nimeni, considerând că nimeni și nimic nu ne poate împiedica să fim progresiști“, încheie Andrei Erimia discursul său. 

Rezultatele echipei de Liga a III-a, foarte bune de altfel, plasează, în acest moment, Progresul Spartac pe primul loc al seriei, la egalitate de puncte cu Farul Constanța. În pofida acestui fapt, progresiștii rămân ancorați în realitate, deoarece va urma un program greu, cu meciuri dificile, iar resursele lotului sunt, în momentul de față, limitate. Echipa nu poate asigura un statut de profesioniști fotbaliștilor, așa că majoritatea sunt obligați să studieze sau să aibă un loc de muncă. 

Astfel, programul antrenamentelor trebuie glisat cu cel profesional, iar meciurile programate în zile lucrătoare generează adevărate probleme de efectiv. 

Următoarea etapă

Următorul meci la nivelul celui de-al treilea eșalon fotbalistic românesc, pentru Progresul Spartac, va fi pe 30 septembrie, în deplasare, în județul Brăila, contra celor de la Victoria Traian. 

Jocul va începe la ora 17.00, iar deplasarea va fi efectuată, ca de obicei, și de câteva zeci de suporteri fanatici ai bleu-albaștrilor.  

Frontiera Tomis Constanța, campioană națională la oină

În comuna Miroslava din județul Iași, în organizarea Federației Române de Oină, a avut loc al doilea turneu play-off al campionatului național de oină. Conform regulamentului, cele patru echipe au jucat între ele, iar punctajele s-au acumulat la cele pre­existente.

Rezultatele înregistrate au fost următoarele:
 Biruința Gherăești – Frontiera Tomis Constanța 9-26
  Straja București – Poli Cluj 15-7
  Biruința Gherăești – Poli Cluj 16-7
  Frontiera Tomis Constanța – Straja București 12-16
  Biruința Gherăești – Straja București 12-13
  Frontiera Tomis Constanța – Poli Cluj 23-6

Clasament final:
  Frontiera Tomis Constanța – 35 de puncte
  Straja București – 32 de puncte
  Poli Cluj – 27 de puncte
 Biruința Gherăești – 24 de puncte 

 

Cele mai citite

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă