18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleForaje pompe de caldură cu profesioniști

Foraje pompe de caldură cu profesioniști

Funcționarea puțului forat implică pomparea și curățarea zonei înconjurătoare, astfel încât membrii gospodăriei să poată opera cu ușurință sistemul. Cu toate acestea, firma de foraje pompe de căldură implică și întreținerea mecanizată a pompei sau alimentată de om, care necesită mai multe abilități și experiență. Dacă pompa nu funcționează, extracția apei este imposibilă. În ceea ce privește toate sursele de apă subterană, protecția este vitală pentru menținerea calității apei și, prin urmare, face parte integrantă din orice plan de întreținere. Pentru a determina numărul de puțuri, trebuie mai întâi să se afle adâncimea necesară.

 

Care este adâncimea puțului forat pentru pompa de căldură?

Adâncimea puțului pentru pompa de căldură este de 30 m, aceasta fiind o valoare medie, care poate depinde de condițiile de pe amplasament. În total, sunt necesare mai multe puțuri pentru încălzirea casei, și astfel, poți primi răspunsul la întrebarea câte puţuri forate sunt necesare pentru o pompă de căldură. Performanța maximă a pompei este declarată în kW, cu condiția utilizării sondelor de apă subterană și existând o rezervă de putere. Este demn de remarcat faptul că, dacă condițiile și echipamentele permit, adâncimea puțului poate fi mult mai mare, caz în care numărul necesar de puțuri forate va fi mai mic.

Trebuie remarcat faptul că nu este întotdeauna posibilă forarea puțurilor, și din acest motiv, mulți producători au prevăzut posibilitatea utilizării unui rezervor plat. Se îngropă în pământ 2,5 metri în trepte de până la 1,5 metri. În acest caz, transferul de căldură va fi mai mic în medie cu 10 wați. Soluția optimă este de a așeza conturul cu un pas de 1-1,5 m. Se pare că 1 mp din teritoriul alăturat este egal cu 1-1,5 m din colectorul de pământ. Transferul de căldură al solului, atunci când este așezat orizontal, va fi mai mic cu 10-20 W, ceea ce înseamnă că lungimea totală a colectorului crește la 570 metri.  

 

Durata de viață a puțului pentru o pompă de căldură

În condiții optime, durata de viață pentru foraje puțuri apă este de cel puțin 50 de ani, iar pompa de căldură în sine poate funcționa până la 20 de ani. În ceea ce privește perioada de rambursare, aceasta se calculează individual, în funcție de tipul de echipament și de condițiile de funcționare ale acestuia, conform proiectului.

 

Care sunt cauzele defecțiunii echipamentului

Cauzele defecțiunii echipamentului includ o tensiune de alimentare insuficientă (sau chiar lipsă de energie), probleme tehnice cu echipamentul sau lipsa de apă din puțul forat. Oricare dintre aceste cauze determină scoaterea pompei din fântână, verificarea defecțiunii și luarea unei decizii de a o repara sau de a o înlocui. Toate acestea pot fi evitate prin instalarea protecțiilor adecvate pentru motor și includerea unui variator de frecvență, care îți va permite să adaptezi punctul de lucru al echipamentului la cererea reală. Pe piață există dispozitive care monitorizează continuu parametrii electrici, protejând motorul împotriva reglărilor greșite ale tensiunii de alimentare (supratensiune sau subtensiune), creșteri ale consumului de curent, supra temperatură etc. Pentru a evita neplăcerile, apelează la firma profesională de foraje puțuri de apă Tipfor.

Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă