22.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăLifestyleFoodTop 10 Tineri actori români sexy

Top 10 Tineri actori români sexy

Sex-simbolul românesc al anilor ’80 a fost, fără discuţie, Adrian Pintea: chiar dacă era mic de statură, actorul impunea prin magnetismul senzual pe care îl emana, filtrat însă printr-o prezenţă distantă, à la „Luceafărul”.

Anii ’90 au propulsat ca mo­del masculin un actor nu neapărat frumos, cât neliniştitor: Marcel Iureş. Atât Adrian Pintea, cât şi Marcel Iureş au în comun o anume răceală dată de formaţia teatrală şi  de obsesia Marii Culturi.

Actorii din ultimul val vin cu o altă formaţie, mai americană, abordând rolurile cu mai multă naturaleţe: ei imită Viaţa, nu Cărţile.
Prezenţa şi farmecul lor se resimt nu numai pe scenă sau pe platourile de filmare, ci şi în plan uman.

1. Dragoş Bucur

Spui Dragoş Bucur, spui (sex)simbolul noului val din cinematografia românească: rolul din filmul-manifest al lui Cristi Puiu „Marfa şi banii” a impus un personaj din inima tranziţiei: băiatul dur, dar cu suflet  mare. Punct ochit, punct lovit: nu intelectualii sofisticaţi până la leşin sunt specia­litatea lui Dragoş Bucur, ci bărbaţii oneşti şi de acţiune.  Că personajele sale nu sunt seducătoare doar la nivel local o arată şi distribuirea lui în „The Way Back”, filmul lui Peter Weir, precum şi recompensarea, la Berlin, cu titlul de „Shouting Star”, stea în devenire.

2. Florin Piersic Jr

Când arăţi atât de bine, nu poţi să fii doar actor – prin forţa lucrurilor, ajungi personaj monden care taie cu foarfeca hainele iubitei. Actorul ţine însă la alura „indie”, independentă, realizând,  în calitate de actor şi regizor, două filme experimentale şi cu buget minim.

3. Tudor Chirilă

În 2004 a luat premiul UNITER pentru rolul Malvolio din „A 12‑a noapte”. Pe scena mondenă, joacă, la 35 de ani, un puşti emo – ca blogger de succes, invitat la talk-show-uri şi solist al trupei Vama.  Cel mai androgin look dintre mondeni.

4. Zoltan Butuc

Maghiar din Ardeal, Zoltan Butuc e o prezenţă distinctă în galeria de seducători macho: îl însoţeşte un parfum cam eli­tist de decadenţă imperială. În teatru, excelează în roluri de bărbaţi frumoşi şi rafinaţi (Fred Vasilescu).

5. Andi Vasluianu

Ca personaj din viaţa Capitalei, Andi Vasluianu e greu de prins. Nu că ar fi o prezenţă discretă, ci pur şi simplu nu a impus un personaj. Ca actor, a impresionat în „Visul lui Liviu” (vocea lui Burtică), „Marilena de la P7″ (proxenetul).  

6. Ştefan Bănică Jr

Seria comunistă a „Liceenilor” l-a transformat în hit. Convertit la muzică, şi-a tunat persona­jul romance din „Liceenii” cu o notă de Elvis, iar succesul nu s-a lăsat aşteptat. Însă ca actor a reuşit un rol foarte bun în „Revizorul” lui Mălăele.

7. Marius Manole

Este copilul teribil al generaţiei sale de actori.  Rolul care i-a lăsat cu gura căscată pe iubitorii de teatru este cel a unui câine (Sharik în „Inimă de câine” în regia lui Kordonskiy).  Altminteri între frumoşii Capitalei, este bărbatul-copil, asexuat şi fragil.

8. Alex Potocean

Potocean şi Dragoş Bucur: ambii au fost aleşi de Weir pentru „The Way Back”, ambii sunt din categoria macho. Însă, în timp ce Bucur e matur şi mainstream, proprietar al unui club de succes, Potocean e încă sictirit şi punk, cochetând cu undergroundul. 

9. Alexandru Papadopol

Actorul din „Marfa şi banii” e dovada că prea multă frumuseţe riscă să te piardă, ca artist  – de câţiva ani, Alexandru Papadopol s-a canto­nat pe seriale pentru femei.

10. Cristian Iacob

Aerul său macho e uşor culturalist şi 90’s. În ultimul timp s-a îngrăşat – aşa se întâmplă când tragi prea mult de fiare în tinereţe. Cel mai popular rol al său e cel din „Dragostea durează 3 ani” (Chris Simion).

Cele mai citite

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...

SUA şi Ucraina au încheiat un acord de apărare considerat un precursor al aderării la NATO

Preşedinţii american şi ucrainean, Joe Biden, respectiv Volodimir Zelenski au semnat joi un acord bilateral de apărare menit să întărească apărarea Ucrainei în faţa...

Paul Stănescu: „PSD va avea candidat la prezidențiale un membru al partidului”

Secretarul general al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, spune că PSD va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale și exclude varianta ca Mircea...
Ultima oră
Pe aceeași temă