15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăLifestyleFoodTop 10 infractori căutaţi de FBI

Top 10 infractori căutaţi de FBI

Osama bin Laden este pe lista FBI de mai bine de 10 ani pentru organizarea bombardamentelor impotriva ambasadelor americane din Kenya si Tanzania. Desi in declaratia oficialilor americani ocupatia lui Bin Landen este necunoscuta, liderul al-Qaeda din Arabia Saudia este cunoscut ca cel mai periculos terorist de pe planeta. Asta daca mai este inca in viata. Bin Laden a fost vazut ultima data in 2001, in regiunea Tora Bora din Afganistan desi de atunci au aparut mai multe casete audio cu mesaje din partea lui.
Osama Bin Laden a revendicat responsbilitatea pentru atacul asupra turnurilor gemene de la 11 septembrie si a laudat in mesajele sale teroristii care au ajutat la realizarea acestei misiuni. Mana dreapta a lui Bin Laden, Ayman al-Zawahiri, este si el pe lista infractorilor cautati de FBI. Un alt fugar terorist este Ramzi Yousef, creierul din spatele bombardamentele asupra World Trade Center din 1993. El a fost prins în 1995 si in prezent este in inchisoare unde ispaseste o pedeapsa pe viata.

Ted Bundy a fost adaugat pe lista FBI in 1978 ca unul dintre cei mai cumpliti violatori si ucigasi in serie din toate timpuri. Anchetatorii au descoperit ca el a avut legatura cu rapirea si asasinarea a zece fete din statele Oregon, Washington si Utah din America. Cazul lui Bundy a fost foarte mediatizat, mai ales ca acesta a reusit sa evadeze de doua ori din inchisoare. Desi in timpul procesului el a marturist ca este vinovat pentru 28 de crime, politistii estimeaza ca el a fost responsabil pentru cel putin 100 de delicte. In 1989, Ted Bundy, in varsta de 43 de ani, a fost executat prin electrocutare in statul Florida. In luna februarie anul aceasta, masina lui, un Volkswagen Beetle in care a ucis mai multe victime, a fost expusa la Muzeul National American de Crima si Pedeapsa.

James Earl Ray era la inceput ca un mic escroc care jefuia magazine alimentare, dar in cele din urma, el a devenit unul dintre cei mai notorii criminali. Ray l-a asasinat pe Martin Luther King Jr., eroul drepturilor civice, in Memphis pe data de patru aprilie 1968. El este unul dintre cei sase infractori care au aparut de doua ori pe lista FBI-ului, prima data in 1968, iar ulterior in 1977 cand a scapat din inchisoare. James Earl Ray a fost condamnat la 99 de ani de inchisoare si la murit in 1998, la varsta de 70 de ani, de hepatita C.

Ruth Eisemann-Schier a fost prima femeie inclusa pe lista infractorilor cautati de FBI in 1968. Ea impreuna cu complicele sau, Gary Steven Krist, au planuit rapirea Barbarei Jane Mackle, o tanara de 20 de ani, mostenitoarea unei familii foarte bogate din America. Cei doi au sechestrat-o pe fata si au ingropat-o intr-o cutie sub pamanat, iar familia Mackle a trebuit sa plateasca o rascumparare de 500.000 dolari ca sa isi recupereze fiica. Krist a fost gasit in doar cateva zile de expertii FBI, dar Eisemann-Schier a reusit sa pacaleasca politia pentru doua luni. Mai tarziu, ea a pledat vinovata, dar a motivat ca a actionat din dragoste pentru Krist care a fost, de fapt, creierul intregii operatiuni. Dupa cativa ani de inchisoare Ruth Eisemann-Schier a fost deportata in Honduras.

Angela Davis si H. Rap Brown In anii 1960 si 1970 mai multi politicieni radicali au fost pusi pe lista FBI a infractorilor. Angela Davis, o sustinatoare a partidului Black Panther, a fost cautata de politie mai bine de doua luni de zile fiind acuzata de rapire si omor dupa evenimentul din 1970 din Marin County, California, care a dus la moartea unui judecator si a altor persoane. Armele cu care s-a tras la acea manifestare erau inregistrate pe numele lui Davis, iar potrivit legii din statul californian ea a fost considerata complice la infractiune. Angela Davis a fost achitata de toate acuzatiile in 1972 si a devenit profesor de stiinte politice si activist politic. Un alt lider radical al partidului Black Panther a fost H. Rap Brown, care a fost cautat de FBI timp de doi ani. In timpul unui miting din 1967, Brown a indemnat oamenii sa isi cumpere arme si sa atace statul. In urma mitingului au avut loc mai multe revolte si chiar un eveniment armat, iar Brown a fost acuzat de incitare la revolta, incendiere, neprezentarea in instanta. Brown, care si-a schimbat numele in Jamil Abdullah Al-Amin dupa convertirea la islamism, ispaseste in present o pedeapsa pe viata pentru ca a impuscat mortal un ofiter de politie cu 2000 de gloante.

Daniel Andreas San Diego a devenit in aprilie 2009 primul american de pe lista FBI a celor mai periculosi teroristi. El este cautat pentru pentru presupusa sa implicarea in bombardarea a doua cladiri din San Francisco unde aveau birourile doi clienti a unei societati care a fost acuzata de cruzime impotriva animalelor. San Diego nu a fost insa cel mai periculos terorist din Statele Unite. Au existat si alte cazuri mai grave de terorism, precum cel al lui Theodore Kaczynski cunoscut sub numele de “Unabomber” sau cel al lui Timothy McVeigh care a bombardat orasul Oklahoma. Acesti teroristi au fost prinsi foarte repede si de aceea nu au fost trecuti pe lista FBI. Kaczynski a pacalit autoritatile aproape 20 de ani deoarece politistii nu au reusit sa il indentifice si il stiau numai sub denumirea de Unabomber (UNiversity and Airline BOMber). Insa, dupa ce FBI-ul l-a identificat pe Kaczynski, acesta a fost prins in doar cateva luni.

James “Whitey” Bulger, unul dintre cei mai periculosi gangsteri din Boston, a comis mai multe infractiuni printre care spalare de bani, deturnare de fonduri, trafic de droguri si 19 crime. Dupa Osama bin Laden, Bulger este cel mai cautat si cel mai batran criminal adaugat in lista FBI (69 de ani). Autoritatile ofera o recompensa de doua milioane de dolari pentru capturarea lui.

Juan Garcia Abrego a fost primul traficant de droguri din lista infractorilor FBI. Cautat de autoritati inca din 1986 pentru spalare de bani, posesie de droguri si contrabanda, Abrego au fost arestat de politia mexicana in 1996. El a incercat sa transporte ilegal 15 tone de cocaina din Mexic in S.U.A. Juan Garcia Abrego a fost judecat in 22 de procese si condamnat in toate, iar in prezent ispaseste 11 pedepse pe viata intr-o inchisoare americana.

Donald Eugene Webb detine recordul de timp pe lista FBI a celor mai cautati criminali. In 1980, el l-a batut si l-a impuscat pe seful politiei rutiere din Saxonburg, Gregory Adams, dupa ce acesta l-a tras pe dreapta in trafic pentru un control de rutina. Webb a parasit ilegal tara pentru a evita urmarirea penala pentru omor si tentativa de furt, deoarece un mandat de arestare pe numele lui a fost emis pe 31 decembrie anul respectiv. El a fost cautat de FBI timp de 25 de ani, 10 luni si 27 de zile, iar in martie 2007 fost sters de pe lista infractorilor pe baza presupunerii ca ar putea fi mort.  

Thomas James Holden a fost primul infractor de pe lista FBI din cei 494 inscrisi pana in prezent. Holden a fost un infractor din Chicago condamnat pentru jaf, care a fost inclus pe lista FBI dupa ce si-a ucis sotia si pe cei doi frati ai ei. Holden a evadat din inchisoare de mai multe ori in anii 1920-1930, dar pana la urma a fost prins in 1951 si a murit in inchisoare.  

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Românii sunt cel mai mult interesați de mașini marca Audi, BMW și Volkswagen 

Deși piața de mașini second hand a cunoscut turbulențe în ultimii ani, aceasta continuă să crească. Inflația și creșterea ratelor dobânzilor au atras cumpărătorii...

Cod galben de furtuni, pentru 24 de județe și Capitală. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în cursul acestei zile în 24 de...

O companie privată din SUA va gestiona controlul frontierei de la Rafah după încetarea ostilităților

O companie privată de securitate din Statele Unite(SUA) urmează să preia gestionarea punctului de trecere a frontierei de la Rafah după încheierea operaţiunii militare...
Ultima oră
Pe aceeași temă