33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăLifestyleFoodSecretul îngropat timp de 80 de ani la Hollywood, care i-ar fi...

Secretul îngropat timp de 80 de ani la Hollywood, care i-ar fi putut distruge cariera lui Clark Gable

În anul 1935, se năştea secretul care i-ar fi distrus imaginea şi cariera celebrului actor Clark Gable, dar pe care el şi tânăra actriţă Loretta Young aveau să îl păstreze pentru tot restul vieţii. După o lungă perioadă de flirt pe platourile de filmare ale peliculei „The Call of The Wind“, Gable a  abuzat-o sexual pe actriţă. În urma violului, actrița a născut o fetiţă, pentru care Young şi familia ei au construit un plan minuţios, astfel încât copila să crească alături de mama ei, fără scandaluri mediatice. Secretul a fost dezvăluit recent în presa internaţonală de nora actriţei, Linda Lewis, potrivit buzzfeed.com.

Într-o dimineaţă a anului 1935, în gara Hollywoodului, sosea trenul care îi aducea pe actorii şi echipa de producţie a filmului „Call of the Wild”. Dintr-unul din compartimente, tânăra actriţă Loretta Young păşea pe peron şi se îndrepta spre mama ei, cu expresia umilinţei profunde întipărită pe faţă şi cu buzele ferecate în privinţa incidentului care tocmai avusese loc în compartimentul ei. La scurt timp, în spatele ei, celebrul Clark Gable a coborât din tren. Tânăra actriţă l-a invitat să ia micul dejun alături de ea şi mama ei.

Misterioasa îmbolnăvire a actriţei – planificată în detaliu

„Cum s-a putut întâmpla? A fost doar acea dată”, vorbea Young, de una singură,prin cameră, potrivit uneia dintre surorile ei, care a auzit-o. Tânăra ştia că dacă ar fi anunţat casa de producţie „20th Century” că este însărcinată, compania i-ar fi aranjat un avort discret, la fel cca în cazurile lui Jean Harlow, Kay Francis şi Judy Garland. Însă, Young credea că avortul este un păcat de moarte.

Astfel, familia actriţei a pus la cale o strategie de ascundere a sarcinii. În primul rând, Young urma să încheie filmările la două filme şi să aibă apariţii publice între timp. În 25 aprilie, urma să participe la nunta directorului de film hollywoodian Tay Garnett, iar în 6 mai urma să organizeze o petrecere restrânsă pentru presă, în curtea din spatele casei. Apoi, Young trebuia să fie epuizată.

După ce au pus în aplicare prima parte a planului, în 29 iunie, actriţa şi mama ei, Gladys, au plecat într-o călătorie în Europa. La întoarcerea acasă, în 21 august, Gladys le-a spus reporterilor că Young este într-o condiţie foarte delicată de ceva vreme şi că a scăzut mult în greutate – contrariul a ceea ce se întâmpla, de fapt. Pe toată durata sarcinii, Young s-a ascuns în Los Angeles, departe de aglomeraţia Hollywoodului.

Un munte de perne pentru stingerea zvonurilor

Cu toate acestea, zvonurile nu încetau să circule. Aşa că, cu o lună înainte de naştere, familia actriţei a aranjat o vizită de 20 de minute a celebrei jurnaliste mondene, Dorothy Manners. Young a primit-o în dormitorul ei, în timp ce ea stătea în pat, cu un munte de perne aşezate strategic în jurul ei. Nu se ştie dacă Manners a fost păcălită sau dacă a ales să păstreze secretul, însă, prin articolul publicat, a demontat toate zvonurile că Young ar suferi de o boală incurabilă, că ar fi desfigurată în urma unui accident sau că este falită şi trăieşte întreţinută de prieteni influenţi.

Telegrama care l-a scos din minţi pe Gable

Cu cât se apropia mai mult data naşterii, cu atât familia actriţei era tot mai îngrijorată că oricine ar putea auzi, de afară, ţipetele tinerei care ar fi intrat, brusc, în travaliu.

Astfel, Gladys şi cele două surori ale actriţei au izolat fonic singure pereţii casei, căptuşind ferestrele cu pături şi prosoape.

În după-amiaza zilei de 6 noiembrie 1935, Clark Gable, aflat în New York pentru premiera filmului „Mutiny on the Bounty”, a primit o telegramă cu mesajul: „Frumoasă, ochi albaştri, blondă fetiţă născută, 8:15, în dimineaţa aceasta”. Furios, Gable a rupt telegrama în bucăţi.

Câteva zile mai târziu, actorul, care era asociat de public cu Young, Mary Taylor şi Elizabeth Allen, a negat relaţiile cu fiecare dintre ele, spunând că, deşi este flatat, zvonurile erau false.

În următoarele săptămâni, Young a locuit cu fetiţa, Judy, în aceeaşi casă unde a născut-o. Pe certificatul de naştere al copilei, mama apărea drept „Margret [sic] Young”, care lucra de 10 ani în industria filmului, iar tatăl era absent.

În 30 noiembrie, Loretta Young a apărut pe coperta publicaţiei „Screenland”, al cărei titlu era „Loretta se recuperează”. În ajunul Anului Nou, actriţa a participat la petrecerea extravagantă organizată de producătorul Samuel Goldwyn, iar în luna ianuarie s-a întors la lucru, unde a fost nevoită să împartă acelaşi studio cu Clark Gable.

Cum și-a adoptat actrița propriul copil 

La scurt timp, infirmiera care o ajuta pe Loretta Young să aibă grijă de Judy i-a propus femeii de serviciu să o şantajeze pe actriţă. Femeia a alertat familia şi, astfel, Young a fost nevoită să o lase pe Judy într-un orfelinat catolic până când a putut să o adopte fără să işte un scandal.

În 10 iunie 1937, Loretta Young a anunţat public că adoptă două fetiţe. „Loretta Young, star de cinema, mi-a mărturisit astăzi că a devenit mamă prin adopţie. Ea a adoptat o fetiţă mai mare, în vârstă de patru ani, şi una mai mică, de doar 23 de luni şi jumătate”, a scris jurnalista Louella Parsons, care a precizat că Young nu a vrut să dezvăluie locul adopţiei.

O lună mai târziu, Young a anunţat că o rudă a fetiţei mai mari a cerut custodia ei şi că a rămas cu o singură fiică, pe nume Judy.

Între anii 1930-1931, Young a fost căsătorită cu actorul Grant Withers, iar, în anul 1940, s-a căsătorit cu directorul executiv Tom Lewis, cu care a avut doi fii, Chris şi Peter.

De-a lungul carierei sale, Loretta Young a primit două stele pe Hollywood Walk of Fame, una pentru rolurile interpretate pentru marele ecran, alta pentru meritele sale din televiziune.

În anul 1984, actriţa a fost recompensată cu premiul Oscar „Cea mai bună actriţă”, pentru rolul din lungmetrajul „The Farmer’s Daughter“. Între anii 1953 şi 1961, a prezentat emisiunea recompensată cu trei premii Emmy, „The Loretta Young Show“.

Între filmele în care a jucat, se numără „It Happens Every Thursday“ (1953), „Paula“ (1952), „Come to the Stabel“ (1949), „The Bishop’s Wife“ (1947), „The Farmer’s Daughter“ (1947), „The Perfect Marriage“ (1947), „The Stranger/ Străinul“ (1946), „Eternally Yours/ Împreună pentru totdeauna“ (1939), „The Crusades“ (1935), „Born to Be bad“ (1934), „The House of Rothschild“ (1934).

Cele mai citite

România debutează la EURO 2024. Tricolorii întâlnesc Ucraina, de la ora 16.00

România înfruntă Ucraina, luni, de la ora 16:00, la Munchen, în primul meci din Grupa A a Campionatului European de fotbal – EURO 2024. Echipele...

Pentru o curățare în profunzime a canapelei sau a saltelei tale, apelează la o firmă specializată

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Se deschid ștrandurile de la Sovata

Pe 21 iunie, se deschid ștrandurile la Sovata și vara își intră oficial în drepturi. E deja binecunoscut că, la Sovata, vara începe odată...
Ultima oră
Pe aceeași temă