16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodSărbătorește 1 Mai tradițional: Trei idei de grătare

Sărbătorește 1 Mai tradițional: Trei idei de grătare

Chiar dacă în acest an 1 Mai cade duminica, asta nu înseamnă că nu putem să sărbătorim Ziua Internațională a Muncii cu un grătar tradițional.

În următorul articol îți vom prezenta propunerile noastre pentru ca grătarul de 1 Mai să fie o reușită.

Mititei 

Nu există grătar fără mititei. Oferta magazinelor este una variată, astfel că poți alege între mititeii din carne de porc și mixturi de carne între vită-porc și vită-oaie. Pentru un gust autentic îți recomandăm să încerci variante de mititei din vită și oaie. 

Persoanele vegetariene sau vegane pot și ele să consume mititei de 1 Mai. În oferta Carrefour vei găsi mititei fără carne, cu care îi vei surprinde plăcut pe vegetarieni. 

Carne de pui sau porc la grătar

Indiferent de tipul de carne ales, îți recomandăm să marinezi carnea cu o zi înainte și să o păstrezi la frigider. Astfel, mirodeniile folosite vor pătrunde mai bine în carne, iar aceasta va prelua aromele specifice. 

Acest procedeu poți să-l faci și cu carnea de pui, dar și cu cea de porc. Dacă preferi puiul, poți folosi aripioarele, pulpele sau pieptul. Ceafa de porc, costița sau alte părți ale porcului pot fi și ele marinate înainte de a fi preparate.

Ca și alternativă pentru persoanele vegetariene puteți opta pentru legume la grătar. Ciuperci, dovlecel, ceapă roșie, ardei roșu sau vinete sunt principalele legume care pot fi preparate la grătar. În plus, mirosul cepei prăjite sau vinetelor îi va ispiti chiar și pe cei mai înrăiți carnivori. 

Poți chiar să îmbini legumele cu carnea și să prepari frigărui. Marele avantaj al acestora este că pot fi preparate atât cu carne, cât și fără carne, în funcție de preferințele culinare ale fiecăruia. 

Pe lângă acestea, pe grătar vei putea prepara și cârnați. Acesta este de mai multe feluri, însă cel subțire, în maț de oaie, este unul dintre preferații românilor pentru grătar. 

Și în acest caz îți putem oferi o alternativă vegetariană. Tot în supermarketuri vei putea să găsești cârnați vegani, care sunt realizați în totalitate din legume. 

Cartofi în jar

Ca și garnitură poți apela la clasicii cartofi în jar. Vei avea nevoie de cartofi de dimensiune mică sau medie. Spală bine coaja cartofilor iar apoi împachetează-i în staniol. Pune pachetele în jar și lasă-le pentru circa 20 de minute. În funcție de focului/jarului, perioada de timp poate fi diferită, de aceea este indicat să-i verifici constant. 

După ce s-au gătit, cartofii vor putea fi mâncați direct cu coajă, care le va oferi o aromă suplimentară. 

Nu uita să prăjești la grătar și pâinea. Cu puțin timp înainte să începeți să mâncați, pune câteva felii de pâine pe grătar și prăjește-le. Vei vedea că ideea ta va fi un succes și majoritatea invitațiilor vor dori pâine prăjită.  Dacă vrei să dai lovitura, apelează la raclette. După ce ai preparat-o, brânza raclette o poți pune peste orice preparat pe bază de carne. Îmbinarea de arome este unică, iar invitații tăi sigur vor fi înnebuniți de gustul acestora.

Cele mai citite

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Ion Țiriac va construi o arenă de tenis la Otopeni: “Se face, dar durează birocraţia”

Ion Țiriac a anunțat, după finala de la Țiriac Open, că intenționează să construiască o arenă de tenis la Otopeni, care să găzduiască turneul...

Nicolae Stanciu, gol și pasă de gol în derby-ul românilor din Arabia Saudită

Căpitanul echipei naționale de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a fost esenţial pentru formaţia Damac FC, în meciul câştigat cu scorul de 2-1 în...
Ultima oră
Pe aceeași temă