8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăLifestyleFoodHitler s-a refugiat în America? Un document declasificat de CIA susține că...

Hitler s-a refugiat în America? Un document declasificat de CIA susține că liderul nazist n-a murit în 1945

Un document recent declasificat de CIA pare să indice faptul că Adolf Hitler, liderul Germaniei naziste, n-ar fi murit la sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

Documentul din arhiva CIA, datat 3 octombrie 1955 (la zece ani după sinuciderea oficială a lui Hitler), susține că un agent CIA având numele de cod CIMELODY-3 a raportat, la data de 29 septembrie 1955, că a fost contactat "de un prieten de încredere care a servit sub comanda lui și care trăiește în prezent la Maracaibo (Venezuela)".

Prietenul, a cărui identitate nu este dezvăluită, ar fi aflat de un fost ofițer SS, numit Phillip Citroen, în septembrie 1955, că "Adolf Hitler este încă în viață". Potrivit acestuia, la acel moment Hitler se ascundea în Columbia.

Ofițerul Philip Citroen s-ar fi întâlnit cu Hitler în Columbia în anul 1954 și chiar ar fi fost fotografiat împreună cu acesta. Fotografia a fost atașată documentului CIA recent declasificat, iar pe spatele pozei apare următoarea mențiune: "Adolf Schrittelmayor, Tunga, Colombia, 1954".

Ulterior, în ianuarie 1955, persoana despre care se spune că era Hitler s-ar fi mutat din Columbia în Argentina.

 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Americanii trimit elicoptere în România. Vor apăra Flancul Estic

Americanii trimit elicoptere în România, în cadrul Operațiunii Atlantic Resolve, menită să protejeze Flancul Estic al NATO. Forțele Terestre ale SUA trimit în România...

Făuritorii României Mari

Iuliu Maniu a fost sufletul acțiunii, iar Regina Maria ziditoarea României Mari

Schimbarea din administrație, marea deziluzie

A trecut mai bine de un an de la schimbarea celei mai mari părți a administrației publice locale din Capitală. Bucureștenii au sperat într-o schimbare...
Ultima oră
Pe aceeași temă