25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăLifestyleFoodCele mai grave INCENDII produse în cluburile de noapte din întreaga lume

Cele mai grave INCENDII produse în cluburile de noapte din întreaga lume

Drama din clubul Colectiv, de vineri seară, continuă seria neagră a unor asemenea evenimente, produse în întreaga lume.

Cel mai grav incendiu din istorie petrecut într-un club a avut loc la 28 noiembrie 1942, în clubul Cocoanut din Boston (SUA), informează Agerpres. La Boston au murit 492 de oameni, în condițiile în care capacitatea legală a clubului era de 460 de persoane.

Localul din Boston fusese decorat astfel încât să semene cu un paradis tropical, cu palmieri de hârtie, fâșii de mătase colorate și alte materiale inflamabile. Din cele 13 uși ale clubului, doar cea principală și alte două uși mici de acces erau deschise. Incendiul a pornit de la folosirea neglijentă a unui băț de chibrit.

Al doilea cel mai grav incendiu din lume petrecut într-un club a avut loc în subsolul clădirii Dongbu din orașul Luoyang, provincia chineză Henan. Catastrofa, care a avut loc în ziua de 25 decembrie 2000, a ucis 309 persoane, inclusiv muncitori care lucrau la etajele superioare ale imobilului.

Un număr de 242 de morți este bilanțul incendiului petrecut, la 27 ianuarie 2013, în clubul de noapte Kiss din Santa Maria, Brazilia. Alți 630 au fost răniți. Este considerată a doua cea mai mare catastrofă produsă de flăcări din istoria Braziliei, întrecută doar de incendiul de la Marele Circ American din 17 decembrie 1961, orașul Niteroi, care a ucis 503 oameni.

Citește și: INCENDIUL din clubul Colectiv din București. Trei zile de doliu național, în memoria celor 27 de morți. Patru persoane, neidentificate. Oamenii ies în stradă. NOI IMAGINI

În acest top de tristă amintire, locul patru în funcție de numărul victimelor este ocupat de focul de la clubul Rhytm din Mississippi. În noaptea de 23 aprilie 1940, 209 de oameni și-au pierdut viața și alte sute au fost rănite.

Cel mai grav incediu petrecut la un club din istoria Argentinei s-a înregistrat la localul numit Republica Cromanon, la 30 decembrie 2004. Au murit 194 de oameni. Flăcările au pornit de la efectele pirotehnice folosite pe scenă de trupa Callejeros. În public se aflau 3 000 de persoane.

Incendiul de la Beverly Hills Supper Club, Kentucky, din seara zilei de 28 mai 1977, a luat viața a 165 de oameni și a rănit peste 200.

Cel mai grav incendiu din istoria Filipinelor s-a produs la discoteca Ozone, orașul Quezon, la 18 martie 1996. Ieșirea din club a fost blocată, din exterior, de responsabilii cu securitatea localului, care au crezut că înăuntru avea loc o revoltă.

Cel mai mare incendiu din Rusia, petrecut după căderea URSS, a fost cel din noaptea de 5 decembrie 2009, la clubul de noapte Khromaya Loshad din orașul Perm. Au decedat 156 de persoane, în jur de 160 fiind grav rănite. Ipoteza inițială a fost cea a unui atac terorist, dar ancheta a demonstrat folosirea iresponsabilă a efectelor pirotehnice.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă