19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleFood3 rețete care să te transforme în Chef la grătar

3 rețete care să te transforme în Chef la grătar

Vara e în plină desfășurare, temperaturile ridicate ne gonesc din orașele aglomerate și ne fac să ne dorim să petrecem timp cu familia și prietenii în afara orașelor, la munte, mare sau în orice alt colț de natură. Și ce merge mai bine și mai bine, ca sarea în bucate, într-un weekend cu ai tăi în aer liber? Un grătar delicios pe mijlocul mesei.

Dar, să fii un adevărat Chef la grătar nu e o artă ușoară. Toată lumea știe să frigă un mic și un cârnăcior. Tu știi bine că e nevoie să scoți mai mulți ași din mânecă la grătar, ca să cucerești inimile tuturor de la masă. Ei bine citește în continuare acest articol, în care ți-am pregătit 3 ași pentru jocurile grătarelor, adică 3 rețete delicioase și inedite cu carne de porc și carne de vită la grătar. Deci scoate-ți carnețelul cu rețete și notează.

Cotlet de porc cu marinadă dulce și ușor picantă

Ai nevoie de: 4 bucăți de cotlet de porc, 4 linguri de sos de soia, 2 linguri de ulei de măsline, 2 căței de usturoi, pisatiți, 2 lingurițe de miere, 1 linguriță de boia de ardei dulce, are și piper după gust.

Ce vei face: Amesteci sosul de soia, uleiul de măsline, usturoiul pisat, mierea și boiaua de ardei dulce într-un bol. Acesta va fi mixul tău minunat de marinadă pentru cotletele de porc.

Pune bucățile de cotlet de porc într-un vas potrivit și toarnă marinada peste ele. Asigură-te că marinada acoperă complet fiecare cotlet de porc. Lasă să se marineze timp de cel puțin 30 de minute (dacă ai timp, lasă-le chiar și mai mult, chiar și peste noapte, pentru un gust intens). Și acum magia: Încinge grătarul la foc mediu și unge-l ușor cu puțin ulei. Pune cotletele pe grătar și lasă-le să se frigă timp de aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte, sau până când capătă o culoare frumoasă. Presară sare și piper după gust și servește cotletele alături de garnitura preferată de vară.

Porc în stil oriental la grătar

Ai nevoie de: 500g carne de porc, cuburi, 3 linguri de sos de soia, 2 linguri de miere,1 lingură de ulei de susan, 2 căței de usturoi, tocați mărunt, cucul de la o lămâie mică, o linguriță de ghimbir proaspăt, ras, sare și piper după gust.

Ce vei face: Într-un bol potrivit, amestecă sosul de soia, siropul de arțar, uleiul de susan, usturoiul tocat, sucul de lămâie și ghimbirul ras, pentru a obține o marinadă aromată. Pune bucățile de carne de porc în marinadă și lasă-le să se odihnească timp de cel puțin 1 oră în frigider. Încinge grătarul și așază bucățile de carne de porc pe grătar. Carnea trebuie gătită pe fiecare parte timp de aproximativ 3-4 minute sau până când capătă o crustă frumoasă. Condimentează cu sare și piper după gust și servește cu o salată de vară răcoritoare.

Burger din vită de neuitat

Ai nevoie de: 500g carne de vită tocată (foarte important: pentru un gust de neuitat, alege cea mai de calitate carne de vită pe care ți-o permiți), 1 ceapă mică, tocată fin, 1 ou mare, 2 linguri de pesmet, 1 lingură de ketchup, 1 linguriță de muștar, sare și piper după gust.

Ce vei face: Într-un castron, amestecă carnea tocată cu ceapa, oul bătut, pesmetul, ketchupul și muștarul. Adaugă sare și piper după gust și frământă bine compoziția până se omogenizează. Modelează amestecul în burgeri rotunzi și uniformi, potrivită grosime, astfel încât să se coacă uniform pe grătar. Încinge grătarul la foc mediu și unge-l cu ulei. Așează burgerii de carne de vită pe grătar și lasă-i să se gătească aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte sau până când ajung la gradul de gătire dorit. Servește burgerii în pâine cu semințe, alături de salată și cartofi prăjiți, pentru o masă completă și savuroasă. Și nu uita de sosuri. Pentru un extra efect de neuitat, fă niște sosuri de la zero, precum o maioneză cu usturoi, lămâie și castraveciori murați, un chimiciuri fresh sau o salsa picantă cu boia afumată.

Păstrează bine cele trei rețete ușoare dar super complexe la gust și arome și pune-le cu încredere pe masă la următorul grătar. Te asigurăm că vei fi vedeta grătarului, că prietenii vor vrea să știe cum ai făcut, ce ai pus în ele de e atât de bun. Și dacă vrei cu adevărat să îi impresionezi, fă-le și un cocktail fresh aperitiv înainte de grătar, precum un aperol spritz, un negroni sau un hugo fără alcool pentru cei cărora nu le place. Apoi, în timpul mesei, combină carnea pe care o servești cu un vin sau o bere de calitate. La burgeri clar merg vinuri mai corpolente, roșii sau roze, sau o bere nefiltrată de specialitate. La carne de porc, încearcă combinația cu un șpriț lejer din vin alb sec sau cu o bere albă, light. Și e ok, articolul ăsta o să rămână micul nostru secret.

Cele mai citite

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...
Ultima oră
Pe aceeași temă