7.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăLifestyleFa din semineul tau un loc sigur pentru animale si copii

Fa din semineul tau un loc sigur pentru animale si copii

Avand in vedere ca semineul este o sursa de caldura si comfort, este greu sa ni-l imaginam sub forma unei surse de risc sau pericol. Dar atunci cand avem animale de companie sau copii mici, semineul poate deveni un risc pentru siguranta acestora.

Pentru a va putea bucura impreuna si fara griji de caldura oferita de seminee, sunt anumite aspecte ce ar trebui acoperite pentru a spori siguranta intregii familii. Fie ca vorbim de seminee pe lemne sau seminee pe gaz, toate ar trebui sa fie suficient de sigure, astfel incat sa va puteti bucura de ambianta creata fara a avea scenarii negative in gand tot timpul. Iata cateva sfaturi utile ce vor face din semineul tau un loc sigur atat pentru copii, cat si pentru animale.

 

 

Monteaza o usa de sticla in fata focarului

Nu este nimic mai periculos decat un foc care arde liber, fara a fi ingradit adecvat. Daca semineul tau nu are prevazuta o usa de protectie, este o idee mai mult decat buna sa instalezi una. O usa de sticla va lasa intrega familie sa se bucure de dansul focului, fara a mai exista riscul ca cineva sa se apropie prea mult de foc. In acelasi timp, usa va proteja casa de eventualele bucati de jar incins ce ar putea sa sara din focar si sa provoace pagube.

Sunt usi din sticla special concepute pentru seminee, astfel incat sa reziste la temperaturi foarte inalte. Desigur, chiar si cu o astfel de usa instalata in fata focarului, nu este indicat sa te apropii prea mult sau sa atingi sticla atunci cand focul arde. Sticla se incinge foarte mult din cauza caldurii generate de foc si poate provoca arsuri.

 

 

 

Imprejmuieste imediata vecinatate a semineului

Daca vrei sa te asiguri ca animalele de companie sau copii nu se apropie prea mult de semineu, poti cu usurinta rezolva acest aspect cu ajutorul unui gard. Exista numeroase optiuni cand vine vorba de garduri pentru imprejmuirea unui semineu. Asadar, o masura de protectie poate, de asemenea, deveni un mod de a decora imediata vecinatate a semineului.

Un astfel de gard va impiedica atingerea sticle usii semineului, spre exemplu, de catre copii. In cazul in care focarul nu are usa de protectie, instalarea unui gard de protectie devine un aspect si mai important. Desi optarea pentru usa de sticla si gard de protectie in acelasi timp va spori, fara indoiala, siguranta in caminul tau.

 

 

Investeste in capitonarea focarului
 

La fel cum capitonam diverse colturi si margini ascutite pentru a ne proteja copii de accidente atunci cand invata sa mearga, putem face acest lucru si in cazul semineului. Sunt protectii create special sa acopere colturile si muchiile focarului, astfel incat accidentele nedorite sa nu aiba loc. Aceste protectii sunt facute dintr-un cauciuc relativ moale, dar foarte rezistent la caldura. Asadar, daca stii ca semineul din casa ta are colturi ce pot deveni periculoase, este indicat sa investesti intr-o astfel de capitonare.

 

 

Depoziteaza uneltele pentru semineu intr-un loc sigur si ferit
 

Setul de unelte cu care ingrijesti semineul si intretii focul poate fi deosebit de fascinant pentru copii. Dar, avand in vedere ca vorbim de unelte din metal, cu capete si margini ascutite, nu este o idee buna ca ele sa fie plasate intr-o zona usor accesibila pentru copii. Tine accidentele la distanta prin depozitarea uneltelor intr-o zona unde copii nu au acces, eventual in spatele unei usi prevazute cu incuietoare.

 

 

Nu uita sa supervizezi semineul atunci cand focul arde
 

Desi ai facut tot ce se poate pentru a delimita si proteja semineul de restul casei tale, tot trebuie sa iti pastrezi spiritul de observatie, mai ales atunci cand focul arde. Atat copiii cat si animele pot fi deosebit de creativi cand vine vorba de a gasi cai de acces ce ii vor duce mai aproape de semineu. Atrasi de caldura sau de jocul limbilor de foc, ei pot sa se apropie prea mult si sa se supuna unor riscuri de accidentare. Cu alte cuvinte, nu lasa copii mici sau animale nesupravegheate in preajma unui semineu ce functioneaza.

Echipa Seminee Deus este disponibila oricand online aici, telefonic si in showroom-ul dedicat pentru mai multe informatii si indrumari.

 

 

Date de contact

Telefon: 0720 735 953
Email: office@seminee-deus.ro

Showroom: Soseaua Mihai Bravu, Nr. 564, Stand nr. S22B, Sector 3, Bucuresti.

Cele mai citite

Rolul accesoriilor pentru pat

Te-ai gândit vreodată că accesoriile pentru pat au un rol mult mai important decât ți-ai fi putut imagina? Spre exemplu, lenjeria de pat, cuvertura...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Rusia cere Germaniei să recunoască drept genocid asediul Leningradului

Rusia a transmis Germaniei o "notă" în care cere ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, să fie recunoscut...
Ultima oră
Pe aceeași temă