11 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Euro 2016: Cum arată grupa morții pentru Tricolori! Portugalia, cea mai dorită adversară

Naționala României își va afla adversarele de la Euro 2016 pe 12 decembrie, atunci când vor fi stabilite, prin tragere la sorți, grupele turneului final din Franța. La o primă vedere Portugalia pare cel mai accesibil adversar din urna favoritelor.

În Franța vor merge 24 de echipe, aproape jumătate din totalul de echipe înscrise în preliminarii, ceea ce reprezintă o premieră în istoria competiției. Acestea vor fi repartizate în șase grupe a câte 4 echipe fiecare. Primele două, dar și 4 cele mai bune locuri 3 vor trece de faza grupelor.

Componența grupelor va fi stabilită, prin tragere la sorți, după ce echipele vor fi împărțite în 4 urne valorice, România urmând să fie repartizată în cea de a treia.

Cea mai dificilă grupă: Germania, Italia, România, Islanda.

Cea mai accesibilă grupă: Portugalia, Ucraina, România şi Albania.

Citește și România a învins Insulele Feroe și va juca la Campionatul European 2016, din Franța

România a terminat pe locul al doilea în Grupa F a preliminariilor, astfel că s-a calificat direct la turneul din Franța. O altă echipă, cea mai bună de pe locul al treilea, va obține de asemenea calificarea directă, iar restul ocupantelor locului trei se vor întâlni la baraj pentru ca învingătoarele (4 la număr) să meargă și ele în Franța.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă