Am pregătit pentru tine câteva sfaturi și sume pe care trebui să fii dispus să le cheltuiești, ca să îți vezi visul cu ochii. Iată care sunt acestea.
Chiria propriu-zisă și un depozit
Trebuie să te pregătești cu o sumă considerabilă, pentru că mutarea într-o locuință nu presupune doar costul efectiv al chiriei pe o lună, ci și cel puțin o lună în avans și o garanție pentru obiectele pe care le vei găsi în casă. Cu alte cuvinte, proprietarul se va asigura că nu vei pleca de pe o zi pe alta și nici nu vei distruge ceea ce a lăsat în apartament. La un calcul simplu, pentru un apartament a cărui chirie se va ridica la prețul de 300 de euro pe lună, trebuie să ai pregătit un minim de 600 de euro, în afară de garanția pe care ți-o va impune proprietarul, în funcție de valoarea pieselor de mobilier din locuință.
Articole de mobilier care lipsesc din apartamentul închiriat
Ideal ar fi să găsești o ofertă de apartament de închiriat care să vină la pachet cu tot mobilierul. De asemenea, să fie dotat și cu instalația sanitară și electrică de care ai avea nevoie, pentru un confort sporit. Dacă ești într-adevăr norocos, poți găsi și tot ce îți trebuie în materie de aparatură electrocasnică, cum ar fi o mașină de spălat, un aragaz, un aspirator sau alte articole pentru bucătărie, precum un sandwich maker, un prăjitor de pâine sau un storcător de fructe. În cazul în care ai optat pentru o chirie mai mică, aceasta înseamnă că, cel mai probabil, multe dintre aceste obiecte nu îți sunt puse la dispoziție, așa că vei fi nevoit să le cumperi pe cont propriu. Dacă nu cazi la pace cu proprietarul apartamentului, care ar putea să-ți scadă din prețul lunar al chiriei costul obiectelor cumpărate, vei avea posibilitatea să le iei cu tine în următoarea casă în care vei locui.
Transportul
Dacă ai adunat câteva lucruri de care nu te poți lipsi, vei avea nevoie de o mașină pentru transportul bagajelor tale. În afară de haine, probabil ai și cărți, cosmetice și alte obiecte personale sau poate chiar articole de mobilier care îți sunt foarte dragi și de care vrei să te bucuri și în noua casă. Dacă nu ai mașină și nici nu găsești un prieten care să te ajute cu transportul, va trebui să apelezi la o firmă specializată în mutări. Costul poate varia, în funcție de cantitatea de obiecte, greutatea acestora, distanța dintre fosta locuință și destinația finală și ziua săptămânii în care alegi să te muți.
Prima factură la întreținere
Indiferent dacă apartamentul tău este branșat la sistemul public de termoficare sau dacă este prevăzut cu o centrală termică, vei avea de plată, lună de lună, și alte facturi pentru celelalte utilități. În afară de apa caldă și încălzirea locuinței în sezonul rece , trebuie să adaugi cheltuielile comune, cum ar fi curățenia pe scară, onorariul administratorului de bloc, liftul sau gunoiul. Pregătește-te să mai plătești aproximativ 100 lei pe lună, dacă ai centrală, pentru întreținerea a două persoane într-un apartament cu două camere pe timpul verii și aproximativ 150 lei iarna. Dacă apartamentul este racordat la regia autonomă de termoficare a orașului, sumele s-ar putea dubla, în funcție de anotimp.
Dacă veniturile tale nu acoperă toate costurile la care ar trebui să te aștepți, odată mutat într-un apartament cu chirie, nu uita că ai mereu la îndemână un ajutor financiar de la creditprime.ro, prietenul tău de nădejde de fiecare dată. Apelează cu încredere la un împrumut online rapid și scapă de grija cheltuielilor! Mult succes în noua etapă a vieții tale!