17.8 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăLifestyleDestinațiile de vară care te fac să iubești România

Destinațiile de vară care te fac să iubești România

România frumoasă este o idee pe care o păstrăm cu toții undeva în minte. Și pe care o îmbrăcăm în imagini iconice cu monumente sau zone celebre: Coloana Infinitului, Delta, Mănăstirile Bucovinei. Dar dincolo de aceste clișee de vederi vândute în aeroport, putem spune cu adevărat că avem o țară frumoasă?

La întrebarea asta, doar cu bagajul în spate, cu plinul făcut și, eventual, cu un card de credit în portofel putem răspunde. Așa că îți propunem o serie de circuite pe meleagurile României, numai bune de parcurs în tihna verii. Și care sigur îți vor face o idee despre România, mai mult cu bune decât cu rele.

 Orașele medievale

Când spunem medieval, probabil că ne vin în minte două-trei cetăți din Transilvania. Dar farmecul medieval este mult mai răspândit. Știm cu toții de Brașov, Sibiu sau Sighișoara. Dar câți dintre noi au vizitat Mediașul, de exemplu? E adevărat că străbați tot orașul într-o oră. Dar farmecul lui se află tocmai în străduțele îmguste și în cele câteva piețe intime de la capetele lor. Căsuțele multicolore par făcute din turtă dulce, iar inima orașului, Biserica Evanghelică fortificată, se înalță triumfător ca un punct veșnic de reper. La fel de surprinzătoare este și povestea Bistriței, cel mai nordic oraș german fortificat din Translivania. Pentru că nimeni nu vorbește despre priveliștile de poveste și construcțiile din secolele XIV-XV care încă au puterea să te întoarcă în lumea cavalerilor și a domnițelor. Iar pe listă mai putem adăuga Biertan, Târgu Mureș, Prejmer.

 Bucovina sălbatică

Aproape toate pachetele turistice cu destinația Bucovina îți vorbesc despre mănăstiri. Care sunt, fără îndoială, spectaculoase și merită vizitate. Dar adevărata bogăție a Bucovinei, cea care a inspirat generații de domnitori să ridice aici aceste mănăstiri, este natura. Imediat ce părăsești Suceava și pătrunzi în Țara Fagilor, simți măreția munților și a pădurilor care-ți învăluie spiritul într-o senzație ciudată. Este liniștea. Starea de împăcare pe care o tot vânăm întreaga viață. O plimbare prin tot raiul natural ce se întinde până în Maramureș și dincolo ar fi suficientă. Dar amintim și câteva puncte cheie: Pietrele Doamnei, munții Giumalău, munții Suhardului, Țara Dornelor, cu cele mai bune ape minerale din lume, Ciocănești și Cârlibaba, Ciumarna, Paltinu, Sadova și vederea spectaculoasă de la Palma.

Cheile Olteniei, tărâmul haiducilor

Dar povești nemuritoare și fermecătoare se aud și prin sudul țării. De la Cheile Oltețului până la malurile Dunării, un ținut minunat de peșteri, vârfuri falnice și văi abrupte te ademenesc cum îi ademeneau și pe haiducii de odinioară. Peisajele în sine sunt atracții turistice. Dar există și urme umane care te atrag în aceste locuri, cum ar fi Ansamblul Monahal Brâncovenesc, aflat în Patrimoniul Mondial Unesco, Mănăstirea Hurezi sau Muzeul de Artă din Craiova, care găzduiește lucrări originale semnate de Brâncuși.

Multe alte comori se mai ascund prin țară și așteaptă să fie descoperite. Dar plecând de la cele enumerate mai sus, poți să prelungești excursia și pe alte căi nebătute. Important e să fii mereu pregătit pentru orice neprevăzut, în special de ordin financiar. Cu un card de cumpărături cu rate fără dobândă*, cum este CardAvantaj, poți să continui vacanța la fel de plăcut cum ai început-o. Și să te bucuri cu adevărat de toate bogățiile țării.

 

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

 

Cele mai citite

Risc de sănătate publică în județele calamitate

Medicii infecționiști atrag atenția asupra îmbolnăvirii populației, din cauza contaminării apei Medicul infecționist, Adrian Marinescu a declarat că localnicii din zonele afectate de inundații sunt...

Liga Campionilor la fotbal: Bayern Munchen a zdrobit Dinamo Zagreb cu 9-2

Bayern Munchen a realizat scorul primei etape a Ligii Campionilor la fotbal, în noul format, 9-2 cu Dinamo Zagreb, marţi seara, pe Allianz Arena. În...

Risc de sănătate publică în județele calamitate

Medicii infecționiști atrag atenția asupra îmbolnăvirii populației, din cauza contaminării apei Medicul infecționist, Adrian Marinescu a declarat că localnicii din zonele afectate de inundații sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă