12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleDe ce ar trebui să te muți în provincie

De ce ar trebui să te muți în provincie

Traficul, aglomerația din mai toate zonele, transportul în comun organizat prost sau prețurile mari s-ar putea să te fi pus pe gânduri dacă ai vrea să mai petreci timp în București sau nu. Ce-i drept, oportunitățile educaționale și piața locurilor de muncă mai bine organizată decât în celelalte orașe ale țării te-au atras la un moment dat, dar există o grămadă de alte avantaje care ar putea ridica un oraș de provincie mai sus decât capitala, în funcție de pretențiile, dar și nevoile tale. Am considerat că ți-ar fi de ajutor câteva motive pentru care te-ai putea muta într-un oraș mai mic și mai bine pus la punct decât Bucureștiul. Iată care sunt acestea!

Ai cheltui mai puțini bani

Valoarea chiriilor din București nu este una foarte mică, mai ales în comparație cu cea a orașelor de provincie. Imaginează-ți cum ar fi să găsești un apartament de vânzare în Craiova, de exemplu, la prețul pe care ți-l permiți fără eforturi majore, care să-ți asigure confortul și siguranța de care ai nevoie.

Totodată, nu vei mai avea atât de multe tentații de a cheltui bani lună de lună, pentru că un oraș de provincie are o viață de noapte mult mai limitată decât cea a capitalei, dar și mai puține centre comerciale unde ai putea lăsa bani frumoși de fiecare dată când le treci pragul, fără a avea neapărată nevoie de toate obiectele pe care ai tendința de a le achiziționa.

Și transportul va fi mai puțin costisitor, mai ales dacă obișnuiești să te deplasezi cu mașina personală, pentru că distanțele sunt mult mai mici, fiind vorba de o arie mult mai mică decât cea pe care se întinde Bucureștiul.

Vei scăpa de aglomerație

Îți amintești când ai fost ultima dată în trecere printr-un oraș din țară unde lumea era uimită de cât de mult s-au aglomerat străzile, însă nu ai înțeles de unde pleacă frustrarea lor, pentru că la semafor nu așteptau mai mult de cinci mașini? Ei bine, atunci când locuiești într-o localitate ca Bucureștiul, care a ajuns să fie sufocată de aglomerație pe străzi, nu-ți poți imagina altfel traficul. Dar avem o veste bună, într-un oraș de provincie nu te așteaptă claxoane și nervi în trafic, pentru că lumea este mai relaxată. Se circulă bine și într-un ritm constant.

Vei scăpa și de grija locului de parcare, pentru că ar fi imposibil să nu găsești unde să îți lași mașina în apropierea locuinței.

Vei avea mai mult timp

Familia și prietenii sunt cele mai dragi ființe din viața noastră, iar relațiile cu acestea trebuie întreținute constant. Când ai promis ultima dată unui prieten că vă veți vedea, dar au intervenit alte chestiuni în programul tău care necesitau timp din partea ta, așa că ai amânat ieșirea amicală? De curând? Era de așteptat, pentru că într-un oraș cum este Bucureștiul, puținul timp liber pe care îl ai la dispoziție se duce pe ore în trafic sau la coadă la supermarket. Dacă vrei să schimbi asta, îți recomandăm să încerci, măcar pentru o perioadă, să locuiești în afara Bucureștiului.

Dacă ești în căutarea unei schimbări în viața ta, gustă din viața într-un oraș de provincie din România, acolo timpul încă mai are răbdare cu oamenii, vorba scriitorului.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă