27.5 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăLifestyleDe ce adulții poartă aparat dentar?

De ce adulții poartă aparat dentar?

Ți se pare ciudat să vezi adulți purtând aparat dentar? Află că nu este ciudat deloc, ba chiar este un lucru des întâlnit, căci tot mai mulți adulți decid să-și rezolve problemele ortodontice prin purtarea unui aparat dentar. Mulți dintre ei provin din familii care, poate, nu și-au permis costul unui tratament cu aparat dentar când erau copii, iar acum că sunt adulți ce muncesc își permit să-și îndrepre dinții, mușcătura și zâmbetul. Purtarea aparatului dentar contribuie la creșterea gradului de încredere în sine a adultului și îmbunătățește sănătatea funcțională prin alinierea maxilarului.

Alți adulți suferă accidente sau diverse traumatisme din care rezultă fracturarea maxilarului. În urma operației de coasere a maxilarului, mușcătura tot poate rămâne nealiniată și, în acest caz, chirurgul va recomanda purtarea aparatului dentar, indiferent de vârstă.

Dinții stâmbi sunt o problemă reală, indiferent de vârsta pe care o ai sau de starea în care se află gura. Cea mai mare lovitură o primește respectul de sine, deoarece dinții nealiniați sau aranjați în mod neobișnuit sunt considerați un semn de neîngrijire și inferioritate. Chiar dacă o persoană are o igienă orală excelentă, acest lucru nu îi împiedică pe oameni să facă judecăți negative despre dinții strâmbi.

Acesta este principalul motiv pentru care medicii stomatologi țin sub observație permanentă dezvoltarea dinților permanenți, la copii. De îndată ce dinții permanenți încep să apară, creșterea și alinierea lor poate fi urmărită, pentru a asigura viitorul adult că sunt complet sănătoși. În cazul în care sunt descoperiți dinți ce cresc strâmb, copilăria este momentul perfect pentru a pune în aplicare măsurile corective.

Purtarea aparatului dentar este cel mai adesea asociată cu adolescența, pur și simplu pentru că atunci majoritatea oamenilor observă pentru primă dată dinții strâmbi. Nu există nicio limită de vârstă pentru acest tip de tratament corectiv, așa că nu te lăsa influențat(ă) de stereotipuri. Poți utiliza aparatul dentar pentru a corecta dinții nealiniați la orice vârstă, atâta timp cât dinții și gingiile sunt destul de puternice. Aparatele dentare nu sunt potrivite pentru pacienții cu gingii slăbite sau sănătate dentară precară.

Acest lucru se datorează faptului că aparatul dentar exercită presiune suplimentară pe gingii. De aceea este necesar ca țesutul gingiilor să fie dur, robust și flexibil, pentru a-și reveni după purtarea aparatului dentar. Purtarea aparatului de către adulții de toate vârstele a devenit un fapt tot mai comun. Mulți dintre acești oameni au avut nevoie de tratament corectiv în copilărie, însă au apelat la doctorul ortodont la vârsta adultă pentru a încerca să-și fixeze dinții strâmbi ce le subminează încrederea.

Presupunerea generală este că rolul aparatului dentar este de a oferi unui pacient dinți perfect drepți. Deși acesta este unul dintre scopurile principale ale ortodonției, nu este singurul obiectiv. Aparatele dentare realizează mult mai mult. De aceea, atunci când un pacient participă la o consultație pentru aparat dentar, doctorul ortodont îi examinează gura pentru o mulțime de probleme diferite. El va pune o mulțime de întrebări, cu scopul de a realiza o evaluare orală cuprinzătoare.

Specialistul ortodont ar putea întreba pacientul dacă a avut vreodată durere în maxilar sau vreun fel de probleme cu sângerarea gingiilor. A simțit pacientul vreunul dintre dinți mișcându-se? Poate pacientul să scoată limba printre  dinții din față? Orice întrebare pune ortodontul, el are un motiv bun ce necesită un răspuns cinstit. Este recomandat ca pacientul sa aibă răbdare și să încerce să nu se mire de consultație, deoarece doctorul va verifica toți dinții, depistându-i pe cei înghesuiți, cu spații mari în linia gingiilor sau pe cei loviți.

Cele mai citite

Cod portocaliu de caniculă în Capitală și 7 județe. HARTA

Şapte judeţe şi Capitala se află astăzi sub avertizare Cod portocaliu de caniculă, fiind prognozate temperaturi de 35 - 37 de grade. De asemenea, valul...

Mai multe trenuri înregistrează întârzieri

Mai multe trenuri înregistrează astăzi întârzieri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile ce au condus la căderi de copaci în gabaritul căii ferate şi la...

MAE confirmă că un român a murit în inundațiile din Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat cetăţenia română a celei de-a treia persoane dispărute, şi ulterior găsită decedată, în urma inundaţiilor produse, pe 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă