Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rl online

Actualizat: 07.11.2018 - 14:20

David Attenborough, cea mai populară persoană în rândul britanicilor

Rl online

Actualizat: 07.11.2018 - 14:20

Naturalistul şi prezentatorul de televiziune l-a depăşit pe Tom Hanks în topul celor mai îndrăgite personalităţi în Marea Britanie, potrivit informaţiilor colectate de compania de cercetare de piaţă cu ajutorul unui nou instrument de monitorizare.

Attenborough a întrunit o rată de apreciere de 87%, în timp ce Hanks s-a clasat pe locul al doilea, cu 84%.

Potrivit studiului, regizorul american Steven Spielberg s-a clasat pe poziţia a treia, cu o rată de 82%.

Scriitorul Roald Dahl, creatorul romanelor ''Matilda'', ''Charlie şi fabrica de ciocolată'' şi "Marele Uriaş Prietenos", se află pe poziţia a patra, cu 81% dintre opţiunile publicului.

Pe locul al cincilea, se află, la egalitate, actorii Morgan Freeman şi Judi Dench, întrunind un punctaj de 80%.

Locul imediat următor este ocupat de Robin Williams, cu un scor de 79%.

Actorul de comedie Rowan Atkinson, boxerul Muhammad Ali şi actorul Harrison Ford se află, de asemenea, în top 10.

Primele poziţii sunt ocupate de persoane din industria de divertisment, 21 dintre primiele 25 de personalităţi lucrând ca actori, scriitori, prezentatori sau în domenii similare.

Sondajul a arătat că ducele de Sussex este mai popular decât bunica sa, Harry întrunind 77% din opţiunile publicului, în comparaţie cu regina Elisabeta, care a strâns 74%.

Niciun alt membru al familiei regale nu se mai află printre primii 25 de clasaţi.

Sistemul de monitorizare YouGov a ajuns la concluzia că jumătate dintre cele mai populare documentare de televiziune din toate timpurile au fost prezentate de Attenborough.

Printre acestea, ''Planet Earth'', care a întrunit 76% dintre aprecierile publicului, şi Blue Planet II, cu un scor de 75%.

"David Attenborough a fost un nume familiar timp de mai multe generaţii, iar statutul său de personalitate naţională este confirmat de aceste cifre'', a precizat Victoria Waldersee, din cadrul YouGov.

"Documentarele sale inovatoare au fost îndrăgite în întreaga lume timp de mai multe decenii aşa că este de înţeles că se află în fruntea listei celor mai populari oameni din Marea Britanie", a adăugat ea.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine