11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăLifestyleDănciulescu, optimist înaintea meciului cu Petrolul

Dănciulescu, optimist înaintea meciului cu Petrolul

Ionel Dănciulescu, antrenorul lui Dinamo, este oprimist înaintea derby-ului cu Petrolul, programat duminică, în etapa a 16-a a Ligii 1. Pentru Dănciulescu, jocul de duminică este primul pe teren propriu de la numirea sa pe banca tehnică a “câinilor”. La debut, Dinamo s-a impus cu 2-1 la Mediaş.

''Nu am emoții la debutul pe stadionul din Ștefan cel Mare, nu am avut nici la Mediaș, pentru că am încredere în acești băieți. Veți vedea duminică un Dinamo puternic. O echipă care, chiar dacă va pierde, o va face prin luptă, prin sacrificiu și prin dăruire până la epuizare. Sunt încrezător după cum i-am văzut în această săptămână. Știm că va fi greu cu Petrolul, o echipă care nu a pierdut de foarte mult timp, nu a primit gol de mult timp, dar noi suntem Dinamo, jucăm acasă și nu suntem obișnuiți să ne propunem puțin'', a declarat Dănciulescu, citat de site-ul oficial al clubului.

Fostul atacant dinamovist a făcut apel la suporteri să vină în număr cât mai mare: ''Îmi doresc să avem cât mai mulți suporteri, e foarte important pentru mine și pentru moralul băieților. Eu cred că, avându-i în spate, așa cum au fost și până acum, vom fi mult mai puternici. Avem nevoie de susținerea lor, pentru că, trebuie să recunoaștem, întâlnim una dintre cele mai bune echipe ale campionatului. Are în componență fotbaliști cu o calitate peste media campionatului românesc. Sunt jucători care pot face diferența în orice moment. Pe lângă implicarea totală a jucătorilor avem nevoie și de cât mai mulți suporteri''.

Dănciulescu e conștient că nu există o favorită la meciul de duminică, însă speră într-o victorie.

''Nu cred că poți spune că există o favorită certă. Ambele echipe au șanse egale, dar noi jucăm acasă. În anumite circumstanțe, cred că Dinamo era favorită din toate punctele de vedere. Dar lucrurile s-au mai schimbat, noi vrem să le facem să fie din nou ca înainte, dar în acest moment trebuie să recunoaștem că Petrolul are o echipă foarte bună. Nu voi lua măsuri speciale, ar trebui să iau pentru jumătate de echipă. Trebuie să credem că putem câștiga împotriva Petrolului și nimic mai mult. Am analizat jocul Petrolului, cu siguranță are și slăbiciuni'', a subliniat tehnicianul dinamovist.

Dănciulescu s-a referit și la situația dificilă existentă la clubul Petrolul: ''Este regretabil ce s-a întâmplat la Petrolul. Eu îmi doresc ca oamenii de acolo să nu aibă niciun fel de problemă. Dar cred că la ora jocului ei vor uita de aceste probleme. Când intri pe teren uiți de toate și te gândești doar la fotbal''.

Ionel Dănciulescu a comentat și posibila venire în Șoseaua Ștefan cel Mare a antrenorului Mircea Rednic: ''Sunt doar un angajat al clubului și am răspuns afirmativ solicitării venite din partea clubului. Dacă vine nea Mircea, din punctul meu de vedere nu e nicio problemă, e unul dintre cei mai buni antrenori cu care am lucrat. Decizia aparține însă conducerii. În ceea ce mă privește, nu va fi nicio problemă, pentru că e o chestiune temporară. Important este ca eu să termin cu bine aceste meciuri și să ne calificăm mai departe în Cupa Ligii. Ceea ce îmi doresc este să-mi fac treaba cât mai bine în această perioadă''.

Dinamo primeşte vizita Petrolului duminică, de la ora 20.30, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare. Meciul contează pentru etapa a 16-a a Ligii Întâi.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă