15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum cumperi cele mai frumoase inele de logodna?

Cum cumperi cele mai frumoase inele de logodna?

De-a lungul vietii sale o femeie va urmari inelul de logodna perfect de cel putin un milion de ori. Acesta este esenta inelului de logodna, simbolul unei promisiuni de iubire vesnica. Un cadou atat de important trebuie ales cu grija, mai ales ca exista multe modele diferite in ceea ce priveste designul sau materialele din care este facut.

Cele mai frumoase inele de logodna sunt nu numai cele care plac cel mai mult, ci si cele care se potrivesc purtatoarei prin preferintele pe care le are pentru diverse aspecte.

Asadar, inelul de logodna trebuie ales in functie de preferinta materialului, a culorii, a modelului sau a pietrei cu care este prevazut modelul.

O alegere foarte populara in ceea ce priveste materialul este in mod natural aurul de 18 karate, insa si aurul de 9 karate, la fel de rezistent, este o alegere tot mai populara pentru un cost mai mic – acesta ofera acces la un raport foarte bun design-pret-calitate. Este posibil, de asemenea, sa gasiti inele de logodna cu platina, un material rezistent, dar mai scump decat aurul.

Alegerea culorii ar trebui sa reflecte personalitatea viitoarei mirese. Daca preferinta persoanei respective este de a purta bijuterii din aur alb, ar fi bine ca alegerea sa se faca in acest sens pentru a nu exista neplaceri. Acelasi lucru se aplica si pentru alte culori. Aurul galben ramane alegerea clasica in materie de bijuterii.

Karatele depind de puritatea lor: cu cat inelul este mai pur, cu atat culoarea acestuia este mai intensa. Culoarea aurie a unui inel de logodna este perfecta pentru un ten cald. Aurul alb este o alegere mai moderna care va sublima diamantul solitar cu un ton foarte elegant. De-a lungul timpului, aurul alb a tins spre galben, dar un strat de rodiu la fiecare 3-5 ani este suficient pentru a-l readuce inapoi la luciul original. Aurul roz este mai putin rece decat aurul alb si mai original decat aurul galben. Umbra sa usoara se potriveste unui ten mai intunecat.

Exista mai multe modele de inele de logodna, insa cel care isi pastreaza farmecul vesnic este cel cu un singur diamant sau piatra pretioasa in centru. Aceasta alegere nu are cum sa fie una gresita in nicio situatie. In plus, diamantul, din adama greaca “indomitabil, invincibil”, este piatra cea mai grea si cea mai rezistenta, si simbolul gajului perfect al iubirii.

“Diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei fete”, canta Marilyn Monroe. Foarte rezistent, acesta are avantajul de a ramane viu pentru multi ani. Daca optati pentru aceasta piatra, este important sa luati in considerare cei  patru parametri cunoscuti la nivel international ca „cei 4C”. Acestia sunt parametrii care ii determina calitatea si valoarea: claritate, culoare, Karate si decupare (cut in engleza).

Acest ultim aspect este dimensiunea care este data pietrei: cea mai obisnuita dimensiune este dimensiunea stralucitoare / rotunda, dar exista si marimea printesa, picatura, inima, ovala, patrata sau perna. Dimensiunea este esentiala pentru stralucirea diamantului si este in special taietura rotunda cu 58 de fete, mai bine cunoscuta ca cea stralucitoare, care sublimeaza aceasta piatra cea mai buna.

Puritatea (claritatea) corespunde cu cantitatea de incluziuni a pietrei in timp ce culoarea este masurata in litera: D reprezinta perfectiunea, adica absenta culorii, Z diamantele cu galben mai mult. In cele din urma, karatele reprezinta unitatea de masura a greutatii pietrei.

 

 

 

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă