22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăLifestyleCum alegi topperul potrivit nevoilor tale: 5 elemente importante

Cum alegi topperul potrivit nevoilor tale: 5 elemente importante

Salteaua actuală pare că nu își mai face treaba în mod corespunzător, dar parcă nici nu este momentul să o înlocuiești? Dacă răspunsul la această întrebare este afirmativ sau pur si simplu simți că ai putea dormi mai confortabil decât o faci în prezent, probabil ai nevoie de un topper. 

Topperul este un accesoriu pentru saltea al cărui principal scop este îmbunătățirea calității somnului prin oferirea de suport optim. Acesta elimină senzația de neregularități pe suprafața patului, disconfortul care poate fi creat de anumite cusături sau de urme de uzare sau schimbă duritatea locului de dormit – mai moale sau mai ferm. Iată la ce elemente trebuie să fii atent atunci când mergi la cumpărături:

1.   Dimensiunea topperului

Atunci când alegi un topper este esențial ca acesta să se suprapună perfect peste salteaua pe care o folosești. În caz contrar, riști să întâmpini probleme atât în timpul somnului, cât și în alegerea lenjeriei de pat. Analizează gama de toppere de diferite dimensiuni de la Mezoni și vei găsi variante disponibile atât pentru paturi de copii, single, matrimoniale sau king size. 

2.   Materialul din care este realizat topperul 

Odată ce ai descoperit care este dimensiunea potrivită pentru salteaua ta, trebuie să decizi asupra materialului din care este realizat topperul. Există variante din pene și fulgi, ideale pentru persoanele care preferă să doarmă pe un pat mai moale, dar și variante din latex, recomandate oamenilor cu probleme de spate sau ale coloanei vertebrale. Una dintre alegerile preferate ale cumpărătorilor sunt și produsele din spumă cu memorie, care oferă confort sporit în timpul somnului. 

3.   Densitatea topperului 

Deloc de neglijat atunci când optezi pentru folosirea unui topper este densitatea acestuia. Ea este măsurată în kg/mc și poate varia în funcție de model și material de la 1 la 3 kg/mc. Cu alte cuvinte, dacă îți dorești o fermitate crescută atunci când dormi, va trebui să alegi un produs care are o densitate mai mare. 

4.   Capacitatea de retenție a căldurii 

Probabil proprietățile de reținere a căldurii nu îți par foarte importante în cazul unui topper, pentru că oricum vei folosi o pătură sau o pilotă în nopțile friguroase. Cu toate acestea, capacitatea sa termică este de luat în considerare. Anumite toppere pot conserva căldura mai mult decât alte modele căptușite cu materiale răcoroase, care au o respirabilitate sporită. 

5.   Lavabilitatea topperului

Deși topperul nu este un produs care se poate igieniza acasă, în mașina de spălat, poți curăța husa lui. Atunci când alegi varianta potrivită nevoilor tale, ia în calcul dacă acesta vine îmbrăcat într-o husă lavabilă. Sfatul este util în special în cazul persoanelor care suferă de boli dermatologice sau afecțiuni respiratorii. În acest sens, poți opta și pentru huse din material hipoalergenic, care va contribui la confortul și siguranța ta. 

Achiziționarea unui topper poate fi o decizie ușoară, în special dacă salteaua actuală nu îți satisface nevoile din timpul somnului. Ține cont de elementele importante pe care trebuie să le urmărești atunci când mergi la cumpărături și alegerea va fi mult mai ușoară. 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...
Ultima oră
Pe aceeași temă