16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Cum a fost salvat un turist cu hipotermie la Dâmbovița de salvamontiști

O echipă de salvamontiști din Dâmbovița a intervenit vineri seara pentru acordarea primului ajutor unui turist deshidratat și cu hipotermie aflat pe un traseu montan. Acțiunea de salvare a durat trei ore și jumătate din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a lăsării întunericului.

Potrivit Salvamont Dâmbovița, apelul a fost primit vineri seara și reclama faptul că o persoană care făcea parte dintr-un grup de patru turiști, aflați pe traseul Șaua Strunga – Podul cu Flori, acuza stări de vomă.

Echipa de salvatori montani de la Baza Peștera, formată din patru salvatori, a ajuns la victimă în aproximativ 35 de minute.

Echipa a constatat faptul că persoana care avea nevoie de ajutor medical era deshidratată și hipotermică, din cauza vântului puternic, precipitațiilor și temperaturii scăzute. Cocluziile au fost puse după evaluarea medicală.

Toți cei patru turiști au fost transportați în siguranță la o unitate de cazare de la baza muntelui.

„Din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a lăsării întunericului, acțiunea de salvare a durat trei ore și jumătate, timp în care victima împreună cu grupul și bagajele acestora au fost transportate pedestru pe o zonă de abrupt, până la utilaje”, a transmis Salvamont Dâmbovița.

Ultima oră
Pe aceeași temă